Audi intentioneaza sa-si extinda conceptul de hub de incarcare la Zurich, dupa o faza pilot la Nurnberg, Germania.

Sursa: electrive.net

Audi continua cu planul sau de a construi hub-uri urbane de incarcare, dupa succesul unei faze pilot initiale la Nurnberg, dupa cum a anuntat compania intr- un comunicat.

Producatorul auto intentioneaza sa construiasca un al doilea loc pilot in Zurich in a doua jumatate pentru a testa in continuare conceptul sau modular compact, care ofera o combinatie de puncte de incarcare rapida, rezervabile si un lounge de 200 de metri patrati cu o terasa.

Dupa deschiderea locatiei din centrul orasului Zurich, Audi planuieste hub-uri de incarcare in Salzburg si Berlin, cu trei locatii suplimentare planificate in Germania, in 2023 si 2024.

Acesta va oferi patru puncte de incarcare acoperite si o versiune reproiectata a unui brat pivotant pentru incarcare. Punctele de incarcare vor oferi fiecare pana la 320 de kilowati de putere.

Doua afisaje cu ecran plat de 55 de inchi vor oferi informatii despre optiunile de mobilitate electrica din apropiere, cumparaturi si ofertele de fitness si alimente ale centrului.

Audi a oferit raspunsul „covarsitor de pozitiv” la santierul de la Nurnberg, drept motiv pentru planurile de extindere. Despre clientii ce au revenit frecvent, a spus ca au reprezentat aproximativ 60% din sesiunile de incarcare.

Sursa: audi-mediacenter.com

Compania a inregistrat peste 3.100 de taxe la locul sau de la Nurnberg in timpul fazei pilot, care ofera sase puncte de incarcare de mare putere rezervabile. Audi a raportat o medie de 24 de incarcari la aproximativ 800 de kilowati/ora pe zi.

De asemenea, clientii au folosit frecvent serviciile suplimentare disponibile pe site, care includ o statie de schimb pentru bateriile de micro mobilitate si un serviciu de livrare de alimente.

„Cifrele si feedback-ul pozitiv al clientilor demonstreaza ca acest concept de a oferi o infrastructura flexibila si premium de incarcare rapida in spatiile urbane a fost perfect”, a spus managerul de proiect al hubului de incarcare Audi, Ralph Hollmig, in declaratie. Analistii si alti jucatori din industrie au primit acest anunt cu scepticism.

Vestea despre planurile Audi de a incarca hub-urile, exprimand ingrijorarea cu privire la calitatile estetice si considerand ca este mai mult un exercitiu de branding decat un concept complet dezvoltat.