Limo, vehiculul electric de la Renault construit in China pentru transport si taxi va avea debutul european la Madrid.

Sursa: Motor1.com

O companie spaniola a semnat primul contract din Europa pentru utilizarea berlinei electrice de dimensiuni medii Limo de la Renault, care are ca scop servicii de transport.

Compania Cabify  va folosi initial 40 de limuzine ca parte a flotei Vector din Madrid. Cabify si unitatea de servicii de mobilitate a Grupului Renault , Mobilize, nu au spus cand vor fi puse in functiune vehiculele, dar este asteptat in prima jumatate a acestui an.

Limuzina este construita in China de partenerul grupului Renault, Jiangling Motors. Masina are o autonomie de 450 de km, despre care Renault spune ca este suficienta pentru a acoperi cererea zilnica medie pentru un vehicul in transport sau taxi.

Un motor electric de 110 kilowati, cu echivalentul a 150 CP,  propulseaza Limo de la 0 la 100 km/h  in 9,6 secunde, cu o viteza maxima de 140 km/h, conform Renault.

Sursa: gettotext.com

Acordul cu Cabify include nu numai limuzina, ci si un pachet complet de servicii numit Mobilize Driver Solutions. Pachetul este disponibil ca abonament lunar pentru taximetristi si soferii de vehicule private.

Mobilize Driver Solutions va fi disponibil la Paris in toamna, a spus Renault, urmand sa fie stabilite alte locatii din Europa.

CEO-ul Renault, Luca de Meo, a declarat ca unitatea Mobilize, care este condusa de fostul CFO Clotilde Delbos, va reprezenta 20% din cifra de afaceri a producatorului auto pana in 2030.

Pe langa limuzina, alte vehicule Mobilize noi si planificate includ minicarul electric Dacia Spring, Duo, un vehicul electric cu doua locuri comparabil cu cvadriciclul Renault Twizy si Hippo, o duba mica de livrari.

Producatorul auto spera sa foloseasca Limo pentru a capta o cota din piata europeana a transportului, despre care spune ca va creste de la 28 de miliarde de euro astazi, la 50 de miliarde de euro in 2030. Pe langa taxiuri si transporturi, Limuzina poate fi folosita pentru servicii medicale sau de transport comunitar.