Editia limitata 911 Carrera GTS Cabriolet „America” va fi pusa in vanzare in acest an de catre Porsche.

Sursa: Motor1.com

 

Editia limitata 2023 a Porsche 911 Carrera GTS Cabriolet America va ajunge la dealerii din SUA la sfarsitul anului 2022, incepand de la 186.370 USD, inclusiv transportul.

Vor fi construite doar 115 vehicule, dintre care 100 vor fi trimise spre SUA si 15 spre Canada, ceea ce face ca acesta sa fie unul dintre cele mai rare modele Type 992, conform producatorului.

Masina sport decapotabila, orientata catre pasionatii brandului si a vitezei in general, se bazeaza pe 911 Carrera GTS Cabriolet si are acelasi sasiu si grup motopropulsor de inalta performanta precum modelul respectiv.

Noul model, propulsat de un motor cu sase cilindri de 3,0 litri cu doua turbine, genereaza 473 CP si este disponibil cu transmisie manuala cu sapte trepte si tractiune spate.

Editia speciala primeste un stil rosu-alb-albastru de la Porsche Exclusive Manufaktur, unitatea de personalizare auto a producatorului auto. Culoarea exterioara Azure Blue 356 este inspirata de 356 America Roadster din 1953.

Rotile multicolore RS Spyder Design sunt finisate cu portiunea interioara a spitelor in alb si suprafetele plane cele mai exterioare in argintiu si o banda rosie Guards de-a lungul marginii jantei. Pragurile iluminate comemoreaza cea de-a 70-a aniversare a modelului 356 America Roadster.

Sursa: caricos.com

„Am vrut sa avem aspectul roadster-urilor clasice in care cadrul parbrizului pare foarte mic, foarte ingust”, a declarat Boris Apenbrink, directorul Exclusive Manufaktur Vehicles, saptamana trecuta. „Am reusit acest lucru prin folierea cadrului parbrizului in negru”.

Producerea acestui efect nu a fost lipsita de provocari. „Pana acum, nu a existat niciun 992 cu un cadru de parbriz negru”, a spus Apenbrink.

Cotiera consolei centrale are cusaturi in doua culori in Rosu Guard si Gri Pebble.

Un pachet interior extins optional continua tema cu un marcaj cu ora 12 pe volan in Rosu Guards. Marginea interioara a volanului prezinta cusaturi in cruce in Rosu Guards. Un model de viteza de pe maneta manuala este, de asemenea, in aceasta culoare.