Aproape Masini

Acum avem si magazin online

UE si India relanseaza discutiile pentru acordul de liber schimb

Uniunea Europeana si India au relansat vineri negocierile pentru incheierea unui acord de liber schimb, cu scopul de a finaliza discutiile pana la sfarsitul anului 2023.



Sursa: track.in


Comisarul UE pentru comert, Valdis Dombrovskis, a declarat ca acordul va acoperi „in esenta tot comertul”, in conformitate cu standardele OMC, inclusiv sectoare precum cel auto.


„Acest parteneriat va deveni un moment determinant pentru comertul mondial in secolul 21”, a declarat ministrul indian al Comertului, Piyush Goyal, intr-o conferinta de presa.


Cele doua parti au lansat anterior discutii in 2007, dar acestea au fost suspendate in 2013 din cauza lipsei de progres. Liderii UE si India au convenit in mai 2021 sa reia negocierile.


Comisarul UE pentru comert, Valdis Dombrovskis, a declarat ca acordul de liber schimb va acoperi „in esenta tot comertul”, in conformitate cu standardele Organizatiei Mondiale a Comertului, inclusiv sectoare precum auto si bauturi spirtoase.


„Pentru Uniunea Europeana, parteneriatul cu India este una dintre cele mai importante relatii pentru urmatorul deceniu”, a spus Dombrovskis.


Urmatoarea runda de negocieri este programata sa aiba loc la New Delhi in perioada 27 iunie – 1 iulie.


Sursa: livemint.com


Pentru UE, un acord de liber schimb cu India s-ar potrivi strategiei sale de a-si spori angajamentul cu regiunea Indo-Pacific, unde blocul vizeaza acorduri bilaterale pentru a profita de cresterea economica mai mare asteptata.


Un acord cu India ar putea actiona ca o contrabalansare a influentei tot mai mari a Chinei in regiune. UE este constienta de asemenea, de faptul ca fostul membru, Marea Britanie, insista pentru un acord comercial cu India.


Se considera ca India beneficiaza mai mult de servicii si ar dori un acces mai usor cu viza in UE pentru profesionistii indieni.


Pentru UE, orice acord ar trebui sa includa si obiective de dezvoltare durabila, cum ar fi mediul si munca. Blocul este al treilea partener comercial al Indiei, in timp ce pentru UE, India ocupa locul 10.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA