Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Ferrari, McLaren, Aston Martin au mai mult timp pentru a atinge obiectivul de CO2

Producatorii de super-masini si de vehicule de nisa au primit mai mult timp pentru a trece la sistemele motopropulsoare cu emisii zero, dupa ce UE a fost de acord sa respinga sfarsitul aranjamentului lor special privind CO2 pana la sfarsitul anului 2035.



Sursa: topgear.com


Producatorii de automobile precum Ferrari, McLaren si Aston Martin ar fi trebuit sa respecte limite mai dure inca din 2029. In schimb, derogarea care permite marcilor care vand mai putin de 10.000 de masini sau 22.000 de camionete in Europa sa negocieze obiective specifice de CO2, va dura inca sase ani.


Prelungirea timpului de ragaz este vazuta ca o concesiune catre Italia, unde se afla Ferrari, Lamborghini si Pagani, dupa ce ministrii europeni ai mediului au ajuns marti la un acord pentru a rectifica votul Parlamentului European ce a avut loc la inceputul lunii iunie, pentru a impune ca dubitele si masinile vandute pana in 2035 sa fie cu emisii zero.


Italia a fost una dintre cele cinci tari europene care au sustinut prelungirea termenului pana in 2040. „In ceea ce priveste producatorii de nisa, intelegerea este pana la sfarsitul anului 2035”, a spus Agnes Pannier-Runacher, ministrul tranzitiei energetice in Franta.


Producatorilor de super-masini precum Ferrari le-a fost mai greu sa reduca CO2 prin trecerea la vehicule electrificate din cauza efectului disproportionat al greutatii bateriei si a lipsei de dorinta a clientilor de a renunta la zgomotul caracteristic al motorului de la propulsoarele V-8 sau V-12.


Extinderea derogarii este un castig pentru European Small Volume Car Manufacturers Alliance (ESCA), care reprezinta marci precum McLaren, Aston Martin, Bugatti, Pagani, Koenigsegg, Ineos Automotive si Rimac (dar nu Ferrari sau Lamborghini).


Organizatia din Bruxelles si Londra a sustinut ca trebuie aplicate reguli speciale, deoarece ciclul de viata al super-masinilor este mai lung, au un impact general limitat asupra emisiilor iar marcile au resurse limitate.


Sursa: reddit.com


 


Producatorii de automobile cu volum mic au anuntat planuri pentru vehicule electrice in ultimele luni, cel mai recent Lamborghini, al carui director general Stephan Winkelmann a declarat saptamana aceasta pentru ziarul Il Sole 24 Ore ca filiala Grupului Volkswagen va scoate o masina electrica pana la sfarsitul deceniului, ca parte a unei investitii in electrificare de 1,8 miliarde de dolari. Intre timp, Ferrari a declarat la inceputul acestui an ca va dezvalui primul sau vehicul electric in 2025.


Impunerea pentru super-masini sa functioneze numai cu baterie are putin sens din motive pur de mediu, dupa cum a sustinut Phillippe Houchois, analist auto global la banca de investitii Jefferies. „Instalarea unei baterii mari intr-o super-masina are un impact negativ asupra emisiilor de productie, deoarece acestea sunt conduse prea putin pentru a compensa emisiile suplimentare produse in construirea bateriei”, a declarat acesta pentru Automotive News Europe.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA