Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Volvo merge pe urmele Stellantis si paraseste ACEA

Volvo Cars a anuntat ca va parasi principalul grup de lobby auto din Europa, ACEA, pana la sfarsitul acestui an. Iata de ce.



Sursa: auto.economictimes.com


Producatorul auto spune ca strategia sa de sustenabilitate nu se aliniaza cu pozitia grupului de lobby asa ca Volvo a luat decizia de a parasi grupul.


Producatorul chinezo-suedez, care isi propune sa fie exclusiv electric pana in 2030, a declarat vineri ca strategia sa de sustenabilitate „nu este pe deplin aliniata cu pozitionarea si modul de lucru ACEA in aceasta etapa. Prin urmare, credem ca este mai bine sa luam o cale diferita pentru acum.”


Stellantis a declarat luna trecuta ca va parasi ACEA pana la sfarsitul acestui an, ca parte a unor noi moduri de abordare a problemelor viitoare de mobilitate, care includ o renuntare la activitatea traditionala de lobby.


Conglomeratul auto compus din 14 marci a declarat ca va organiza propriul eveniment anual pentru a aborda problemele de mobilitate. Impreuna, Volvo si Stellantis au reprezentat 21,5% din vanzarile din regiune pe parcursul a cinci luni, conform cifrelor ACEA.


Sursa: volvocars.com


Volvo si ACEA au avut reactii foarte diferite la eforturile Europei de a elimina treptat motoarele cu ardere pana in 2035.

„Vom fi o companie complet electrica cu cinci ani mai devreme, asa ca de ce nu am fi public si vocali spunand ca noi credem ca acesta este cel mai bun lucru pentru modelul nostru de afaceri, clienti si pentru planeta?”, a declarat CEO-ul Volvo, Jim Rowan, pentru Automotive News Europe intr-un interviu luna trecuta.


In anuntul de vineri, Volvo a precizat ca este deschis sa se alature unei altfel de organizatii si a cerut altor producatori de automobile sa faca parte din acest grup.

„Credem ca este de datoria noastra tuturor sa facem fata provocarii. Avem unul dintre cele mai ambitioase planuri din industrie, dar nu putem realiza singuri transportul cu zero emisii”, a spus Volvo.


„Indemnam colegii nostri sa isi puna amprenta. Oricine va face acest lucru isi va gasi un aliat puternic in Volvo Cars. Asteptam cu nerabdare sa colaboram cu partenerii pentru a aborda schimbarile climatice pentru un maine mai sigur.”


 


Similar Articles

Munteanu Ioana
Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA