Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Vanzarile trimestriale ale Mercedes scad cu 16%, in timp ce problemele din lantul de aprovizionare continua

Intreruperile legate de COVID-19 si deficitul de semiconductori au continuat sa afecteze productia si implicit vanzarile Mercedes.



Sursa: autoevolution.com


 


Mercedes-Benz a vandut cu 16% mai putine masini in al doilea trimestru, deoarece blocajele datorate carantinei COVID-19 din China si o penurie prelungita de semiconductori au continuat sa afecteze productia.


Livrarile in China, cea mai mare piata de automobile din lume, au scazut cu 25%, in timp ce vanzarile in Europa au scazut cu 10%, iar America de Nord a inregistrat o scadere de 3% in acest trimestru, a anuntat luni producatorul auto intr- un comunicat. „Depunem toate eforturile pentru a indeplini asteptarile clientilor, in ciuda restrictiilor actuale de aprovizionare”, a declarat Britta Seeger, sefa de marketing si vanzari al marcii.


Vanzarile de vehicule electrice au fost un punct mare de interes si de succes, vanzarile de masini cu insigna EQ aproape dublandu-se la 23.500 de unitati.


In prima jumatate a anului, vanzarile de vehicule electrice ale marcii au crescut la 45.400 de unitati, semnificand o crestere de 134%. „Gama electrica castiga popularitate”, a declarat Seeger. „Demonstreaza ca oferim vehicule electrice convingatoare pe care le doresc clientii nostri.”


In total, Mercedes a livrat 490.000 de autoturisme din aprilie pana in iunie, in scadere cu 16% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Afacerea mai mica Mercedes-Benz Vans a ramas putin sub nivelul de anul trecut, cu 100.000 de unitati vandute in intreaga lume in al doilea trimestru.


Sursa: carmagazine.co.uk


Mercedes isi mentine previziunile pentru 2022 pentru o usoara crestere a vanzarilor in comparatie cu 2021. In ciuda preocuparilor legate de cresterea inflatiei, „cererea clientilor ramane ridicata”, a spus Seeger.


Industria auto resimte in continuare consecintele intreruperilor lantului de aprovizionare si a penuriei de componente precum semiconductori, in special pe fondul unei tranzitii ample la vehicule electrice care depind de software-ul din ce in ce mai sofisticat.


BMW a declarat saptamana trecuta ca vanzarile sale au scazut cu aproape 20% in al doilea trimestru.


Problemele continue ale lantului de aprovizionare ar putea pune in pericol planul Mercedes de a reduce numarul de vehicule entry-level pentru a se concentra pe masini de ultima generatie, care ofera profituri mai mari.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA