Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Fabrica germana Tesla construieste doar SUV-uri Model Y doar pe alb sau negru

Confruntati cu o penurie globala de cipuri semiconductori si alte intreruperi ale lantului de aprovizionare, producatorii de automobile din Europa ofera mai putine optiuni pentru masini, astfel incat clientii sa-si poata obtina rapid noile masini, iar Tesla merge chiar mai departe.



Sursa: insideevs.com


Noua fabrica Tesla din Gruenheide, Germania, construieste modelul Y doar in alb sau negru, potrivit unui raport al publicatiei Automotive News Europe Automobilwoche.


SUV-ul electric, care a inceput productia la fabrica in martie, este produs intr-o nuanta de negru pe care Tesla o numeste „negru solid” si un alb numit „multi coat alb perlat”.


Pentru clientii care aleg vehicule rosii, albastre sau argintii, acestea vor fi livrate de la fabrica producatorului auto din Shanghai si nu isi vor primi vehiculul pana in martie 2023 cel mai devreme. Daca opteaza pentru alb sau negru, isi pot primi masinile in octombrie.


Renault ofera livrare „Fast track” pentru SUV-ul sau Arkana clientilor care aleg negru, alb perlat sau gri.


Productia de la fabrica Tesla din Germania va lua o pauza planificata de 12 zile incepand cu aceasta saptamana pentru a optimiza productia. O parte din revizuirea fabricii va include asigurarea ca timpul petrecut la fabricarea caroseriilor auto va fi de doar 45 de secunde la fiecare statie de productie, in loc de cele 90 de secunde actuale.


In urma reviziei, prima fabrica europeana a producatorului auto va reporni cu o productie in trei schimburi. Acest lucru este valabil si pentru atelierul de vopsit, unde surse din industrie au spus ca au existat probleme de cand a inceput productia in martie.


Sursa: cars.usnews.com


Cifrele trimestriale de vanzari ale producatorului de automobile au aratat ca cererea a fost in scadere din cauza unui blocaj din Shanghai pentru a combate COVID-19.


Compania a livrat 254.695 de vehicule din aprilie pana in iunie, comparativ cu aproximativ 310.000 in primul trimestru, desi Tesla si-a crescut constant livrarile de la un trimestru la altul.


Potrivit analistilor, noile fabrici din Texas si Gruenheide au contribuit doar cu aproximativ 6.000 de masini la productia totala. Tesla a declarat ca vrea sa produca 500.000 de masini pe an in Gruenheide.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA