Pickup-urile raman un segment de nisa in China, unde sunt folosite in cea mai mare parte de fermieri asa ca Geely intra sub un alt nume pe acest domeniu.

Sursa: zgh.com

Geely Holding a dezvaluit marti o noua camioneta electrica, care vizeaza cererea in crestere din partea locuitorilor orasului, deoarece virusul Corona reduce interesul pentru activitati in aer liber, cum ar fi campingul.

Proprietarul Volvo a lansat, de asemenea, o noua marca, Radar, la un eveniment online de marti unde a prezentat primul pick-up, RD6. Nu a dezvaluit pretul de vanzare al vehiculului, dar a spus ca va avea o autonomie de peste 600 km (370 mile) per incarcare. „Intr-o estimare optimista, vanzarile anuale de camionete pot ajunge la 3 milioane de unitati in China pana in 2030”, a declarat directorul general Ling Shiquan pentru Reuters.

„Mai multi oameni urmaresc un stil de viata sanatos cu mai multe activitati in aer liber, in timp ce guvernele relaxeaza, de asemenea, restrictiile pentru pickup-uri in orase. Aceste schimbari sustin cresterea camionetelor”, a adaugat Ling.

Pickup-urile sunt considerate un segment de nisa in China, unde sunt folosite in cea mai mare parte de fermieri. Acestea sunt inca interzise pe majoritatea drumurilor urbane, in ciuda incercarilor din 2016 care permit intrarea in zone selectate din mai multe orase si solicita de la Beijing sa accelereze eliminarea birocratiei.

Astfel de vehicule au reprezentat aproximativ 2% din vanzarile de masini ale Chinei anul trecut, cresterea depasind-o pe cea a altor segmente, inclusiv berline si SUV-uri.

Interesul pentru vehicule este in crestere in randul locuitorilor din mediul urban ai tarii, care se apuca de activitati in aer liber, deoarece masurile COVID-19 descurajeaza adunarile si afecteaza grav calatoriile interne si internationale. Cu toate acestea, vanzarile de camionete au scazut cu 10% in primele cinci luni ale anului, fata de o scadere de 13% a vehiculelor de pasageri in general, dupa cum au aratat datele Asociatiei Chinei pentru Autoturisme, industria fiind si ea afectata de restrictiile COVID.

Ling a spus ca Geely isi propune sa inceapa sa ofere RD6 consumatorilor chinezi in al patrulea trimestru, in timp ce compania studiaza, de asemenea, pietele din Asia de Sud-Est pentru potentiale oportunitati de extindere.

Sursa: autoevolution.com

De asemenea, Geely ar putea incerca sa trimita camioanele in Statele Unite, cea mai mare piata de pick-up din lume, pentru a concura cu modele de la producatori de automobile precum Ford , Tesla si Rivian , a declarat Ling.

Piata de pick-up din China este in prezent dominata de Great Wall Motor, cu sediul in Hebei, in timp ce modelele straine includ Ford F-150 Raptor si un pickup de 9.000 de dolari lansat de General Motors cu joint venture-ul local anul trecut.

Geely a lansat anterior un pick-up cu un motor cu combustie la un pret de 17.815,75 USD in urma cu doi ani.