Hyundai dezvolta un vehicul electric „accesibil” pentru Europa, care ar putea succeda lui i10 pe tronul masinilor entry-level.

Sursa: newstinger.com

Producatorul auto lucreaza la un minicar alimentat de baterii, dar va dura ceva timp pentru a dezvolta o versiune pregatita pentru productie, a declarat seful de marketing al Hyundai Motor Europe, Andreas-Christoph Hofmann.

Producatorii de automobile din Europa dezvolta masini electrice mici la preturi accesibile, pe masura ce legislatorii inaspresc reglementarile privind emisiile si clientii trec din ce in ce mai mult la vehiculele electrice.

Grupul Volkswagen lucreaza la o familie de vehicule electrice mici pentru marcile sale VW, Skoda si Cupra, cu un pret tinta de pornire de 20.000 de euro. Hofmann a spus ca vehiculul electric mic de la Hyundai va avea un pret similar. „Toata lumea din industrie stie ca tinta acestui tip de vehicul este de 20.000 de euro”, a declarat el la Automotive News Europe Congress de la Praga.

Hofmann a declarat ca masinile de oras sunt greu de vandut profitabil din cauza preturilor si din cauza problemelor tehnice la electrificarea vehiculelor mici.

Hyundai va lansa inca 11 vehicule complet electrice in Europa pana in 2030, dupa declaratiile lui Hofmann.

In prezent, marca vinde crossover-ul compact Ioniq 5. Luna aceasta, a dezvaluit berlina Ioniq 6. Ioniq 6 va ajunge in Europa inainte de sfarsitul anului, a spus Hofmann, dar vanzarile pe majoritatea pietelor UE vor incepe la inceputul anului 2023.

Hofmann a comentat si despre viitorul SUV mare Ioniq 7, care va juca un rol si in Europa, dar este in principal un vehicul conceput pentru piata din SUA, unde vehiculele mai mari sunt mai populare.

Sursa: latestcarnews.net

Succesul gamei sale electrice actuale au ajutat Hyundai sa creasca vanzarile si cota de piata in Europa in prima jumatate a anului 2022.

Vanzarile marcii Hyundai pe pietele UE, EFTA si Marea Britanie au crescut cu 8,2% fata de anul trecut pana in iunie, intr-o piata totala in scadere cu 14%. Cota de piata a marcii a crescut la 4,7% de la 3,7%, potrivit datelor asociatiei industriale ACEA.

Vehiculele electrice au reprezentat 16% din vanzarile totale ale marcii Hyundai in prima jumatate a anului, a spus Hofmann.

Hyundai isi propune sa continue sa-si creasca vanzarile de vehicule in Europa in acest an in comparatie cu anul trecut si de asemenea, sa-si sporeasca in continuare cota de piata.