Aproape Masini

Acum avem si magazin online

CEO-ul Grupului VW Diess va parasi compania

CEO-ul Grupului Volkswagen, Herbert Diess, demisioneaza si va fi inlocuit de seful Porsche, Oliver Blume.



Sursa: carscoops.com


Diess demisioneaza „de comun acord”, dupa cum a declarat VW vineri. Blume isi va continua rolul de sef al marcii Porsche, flancat de actualul director financiar al VW, Arno Antlitz, care va prelua functia de director de operatiuni.


Viitorul lui Diess la Volkswagen a fost pus la indoiala de mai multe ori in timpul mandatului sau de patru ani ca CEO, cel mai recent la sfarsitul anului trecut, din cauza neintelegerilor cu puternicul consiliu de intreprindere al companiei cu privire la strategia de electrificare si stilul sau de management.


Plecarea lui vine in timp ce compania face eforturi pentru a invinge Tesla pentru a deveni cel mai mare producator de vehicule electrice din lume, pentru a reveni din urma cu software-ul si pentru a executa o IPO pentru marca de masini sport Porsche.


Blume a spus intr-o declaratie: „Accentul meu se va concentra pe clienti, marci si produse”.


Diess a initiat un impuls ambitios in productia de celule de baterie si a primit sprijin pentru IPO a Porsche, care este planificata pentru al patrulea trimestru. In acelasi timp, a permis ocazional ca frictiunile cu sindicatele VW si cu alte parti interesate sa se raspandeasca in public. El a asemanat VW cu o „cisterna” cu „structuri vechi, incrustate”, care trebuie sa se desfiinteze, jurand ca va moderniza compania si va trece mai repede.


Diess devine cel mai recent dintr-un lung sir de lideri demis de complexul de putere format de sindicat si familia de actionari a VW.


Sursa: autocar.co.uk


„Herbert Diess a orientat strategic grupul Volkswagen spre electromobilitate”, au declarat Wolfgang Porsche si Hans-Michel Piech, liderii familiei cu drepturi de vot majoritare la VW, intr-o declaratie comuna. „Este meritul sau deosebit ca grupul Volkswagen se afla astazi intr-o pozitie puternica pentru transformarea ulterioara”.


Sefa comitetului de intreprindere, Daniela Cavallo, a declarat ca sprijinul pentru prelungirea contractului lui Diess va depinde de acesta, daca va putea mentine Volkswagen in fruntea industriei auto din Europa. In ceea ce ar putea fi considerat un avertisment, Cavallo a mentionat intr-o declaratie vineri ca „siguranta locului de munca si profitabilitatea sunt „la fel de importante”.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA