Conceptul Aceman al lui Mini prezinta un SUV mic, electric cu baterie, planificat de marca de masini mici BMW Group.

Sursa: motor1.com

 

Versiunea de productie va fi construita pe o platforma dezvoltata de Spotlight Automotive, joint venture-ul din China dintre BMW si Great Wall. Platforma va sta la baza unui nou hatchback electric.

Aceman este o „previzualizare a designului” care priveste viitorul complet electric al marcii. Mini a declarat ca va inceta vanzarile de vehicule cu motor cu combustie in prima parte a urmatorului deceniu.

„Acest concept de masina reflecta modul in care Mini se reinventeaza pentru viitorul sau complet electric”, a declarat seful marcii Mini, Stefanie Wurst, intr- un comunicat.

LMC Automotive se asteapta ca Aceman sa intre in productie in China in 2024 si la o lansare de vanzari in Europa la inceputul lui 2025. Firma de prognoza prezice vanzari anuale de aproximativ 40.000 initial, in Europa.

Aceman prezinta inovatii de design si tehnologie, despre care Mini spune ca vor defini brandul in viitor.

Noul limbaj de design, numit Charismatic Simplicity, reduce complexitatea intr-un mod despre care Mini spune ca serveste pentru a evidentia mai bine caracteristicile traditionale ale marcii.

Detalii precum grila inchisa, geamurile si suprafetele netede ale caroseriei ajuta, de asemenea, la imbunatatirea aerodinamicii si la cresterea autonomiei. Se spune ca interiorul include „elementele esentiale” intr-o legatura suplimentara cu Mini-ul low-cost original lansat in 1959.

Afisajul central rotund este pastrat ca ecran tactil, cu doar cinci comenzi dedesubt. „Digitalizarea ne permite sa ne intelegem cu un concept de operare minim si in acelasi timp, sa maximizam experienta”, a declarat Oliver Heilmer, seful Mini design.

Sursa: topgear.com

Sistemul de infotainment foloseste sistemul de operare Mini de ultima generatie, construit de Android Open Source Project (AOSP) de la Google, despre care Mini spune ca permite o gama mult mai larga de functii digitale, inclusiv proiectii de imagini in miscare.

Farurile si elementul grilei radiatorului, ecranul central si proiectiile functioneaza impreuna intr-o „armonie orchestrata cu precizie”, a spus Mini. Oricine se apropie de masina este „urmarit de un nor de lumina” care devine mai stralucitor pe masura ce se apropie, in timp ce este difuzat un sunet.

Interiorul nu contine piele si foloseste o gama larga de tesaturi colorate, inclusiv textile tricotate, pentru a crea „o atmosfera moderna si familiara”, a spus compania.

Aceman va fi dezvaluit public la targul gamer Gamescom 2022 din Koln, Germania.