Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Industria auto din Germania ar putea fi fortata sa reduca productia din cauza penuriei de gaz

Mercedes si BMW se numara printre companiile auto din Germania care doresc sa economiseasca gaz ca raspuns la cererea guvernului de a economisi rezervele.



Sursa: autonews.com


Companiile germane, printre care Mercedes-Benz si BMW, incearca sa reduca consumul de gaz ca raspuns la cererea guvernului de a economisi rezervele, dar acestia sustin ca economiile pot fi limitate fara reduceri de productie, au declarat pentru Reuters companiile si asociatiile industriale din industria auto, chimica si inginerie.


Mercedes-Benz a declarat ca acum isi inlocuieste centralele de energie termica si electrice alimentate cu gaz natural, cu electricitate verde, refuzand sa precizeze ce tip. BMW a spus ca isi reduce deja consumul de gaz, dar economii suplimentare au fost posibile doar pentru o perioada limitata, fara a pune in pericol productia.


„Intreaga industrie trebuie luata in considerare si economiile gestionate central pentru a asigura neutralitatea in concurenta”, a spus un purtator de cuvant al BMW.


Bosch, cel mai mare furnizor din lume, a declarat ca a scazut temperatura in birouri si spatii logistice, la fe si marca de masini premium Audi a Grupului Volkswagen. „Aceste masuri epuizeaza in mare masura potentialul de economisire a energiei pe termen scurt”, presedintele VDA Hildegard Mueller. „Orice reduceri suplimentare ar implica interventii de anvergura in productie, cu consecinte pentru angajati si furnizori”.


VDA, asociatia auto din Germania, a avertizat ca si altii exploreaza o masura similara pentru a trece de la gaze naturale la electricitate verde, dar daca intreaga industrie auto ar face schimbarea cererea sa de electricitate pe retea ar creste cu pana la 15%.


„Ambele optiuni implica cresteri ale costurilor pentru industrie si necesita o retea electrica stabila, precum si o aprobare birocratica rapida pentru schimbarea combustibilului”, a spus Mueller, referindu-se la trecerea la electricitate din retea sau petrol.


In eforturile sale de a reduce dependenta de gazul rusesc dupa invadarea Ucrainei de catre Moscova, Germania a redus deja ponderea gazului in productia sa de electricitate la aproximativ 6% anul acesta, de la 15% anul trecut si a permis reconectarea centralelor electrice pe carbune.


Industria chimica din Germania care consuma gaz ar putea reduce consumul de gaze cu 2% pana la 3% prin schimbarea combustibilului, a declarat pentru Reuters Asociatia Nationala a Industriei Chimice, VCI.


Sursa: europe.autonews.com


Autoritatea de reglementare a energiei din Germania, Bundesnetzagentur, evalueaza in prezent datele celor mai mari 2.500 de consumatori de gaz industrial din tara cu privire la nevoile lor si planurile de reducere a situatiilor de urgenta pentru a infiinta o asa-numita „platforma de siguranta a gazelor”, care urmeaza sa fie pusa in functiune in octombrie.


Guvernul va permite, de asemenea, marilor utilizatori de gaze sa scoata la licitatie volumele de gaze contractate pe care nu le vor folosi, pentru a stabiliza piata.


Totusi, este o intrebare deschisa daca vreo companie va avea gaz de rezerva, au spus reprezentantii industriei contactati de Reuters si avand in vedere limitele privind schimbarea combustibilului, economiile mai substantiale de gaz ar fi probabil sa necesite scaderea productiei sau mutarea acesteia in strainatate, dupa cum au avertizat acestia.


Daca companiile ar opta pentru reducerea productiei pentru a economisi energie va depinde de modelul de licitatie si daca potentiala compensatie guvernamentala pentru economiile de gaz a depasit costul pierderilor de productie, a spus expertul in energie VCI Joerg Rothermel.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA