Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Un afiliat Toyota a falsificat datele privind emisiile din cel putin anul 2003

Un important afiliat al Toyota a falsificat datele privind emisiile de la unele motoare incepand cu cel putin anul 2003, cu mai mult de un deceniu mai devreme decat s-a indicat anterior.



Sursa: hino-global.com


Comitetul, format din avocati si un consilier corporativ, a fost infiintat de Hino anul acesta dupa ce a recunoscut ca a falsificat datele referitoare la emisiile si performanta combustibilului a patru motoare. Concluziile sale, publicate marti, detaliaza o atmosfera inflexibila in care era dificil pentru personal sa simta „siguranta psihologica”, a spus comitetul intr-un raport.


„Amploarea succeselor lor din trecut i-a facut sa nu se poata schimba sau sa se priveasca obiectiv si nu au fost constienti de schimbarile in mediul extern si in valori”,  a declarat presedintele comisiei Kazuo Sakakibara.


„Organizatia a devenit una prost organizata in care oamenii nu pot spune ceea ce nu pot face”. Compania a spus ca va reveni cu un nou sistem de guvernanta corporativa in termen de trei luni.


Toyota a spus ca a gasit dovezi ale falsificarii care se intind cel putin pana in octombrie 2003, spre deosebire de perioada dezvaluita anterior.


Ministerul Transporturilor, care a revocat in martie certificarea producatorului de camioane pentru motoarele afectate, a declarat ca va efectua o investigatie la fata locului a companiei.


Hino a rechemat aproape 47.000 de vehicule fabricate intre aprilie 2017 si martie a acestui an, iar Hino a spus ca vor fi rechemate alte 20.900 de vehicule.


Sursa: gadget.ro


Toyota detine 50,1% din Hino. Actiunile Hino au scazut cu aproape 10% marti.


In 2018, guvernul a declarat ca Mazda Motor Corp., Suzuki Motor Corp. si Yamaha Motor Co. au testat incorect vehiculele pentru economia de combustibil si emisiile.


Subaru Corp. si Nissan Motor Co. au fost supuse controlului din acelasi motiv cu un an inainte.


Acuratetea datelor despre emisiile producatorilor de automobile a fost pusa la indoiala in 2015, cand Grupul Volkswagen din Germania a recunoscut ca a instalat un software secret in sute de mii de masini diesel din SUA pentru a insela testele de emisii si ca pana la 11 milioane de vehicule ar putea avea software similar in intreaga lume.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA