Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Grupul VW va fi supervizat mai atent de familiile Porsche – Piech

Familiile Porsche si Piech, a caror companie detine majoritatea drepturilor de vot ale Grupului VW, planuiesc sa conduca o companie mai restransa.



 


Sursa: germany.detailzero.com


Familiile de actionari ce controleaza Grupul Volkswagen urmaresc sa tina producatorul de automobile mai din scurt si doresc sa detina un cuvant mult mai important in deciziile strategice, in ceea ce marcheaza un joc de putere inainte de listarea planificata a Porsche.


Familiile Porsche si Piech, care controleaza proprietatea comuna Porsche SE si detin majoritatea drepturilor de vot ale Grupului VW, spera sa readuca grupul in ape mai linistite dupa o perioada tulbure sub conducerea CEO-ului Herbert Diess, conform unor declaratii. „Vor sa urmareasca mai atent implementarea liniilor strategice”.


Sub Diess, Grupul VW a facut pasi majori catre electrificare, dar stilul sau direct a provocat opozitie in cadrul companiei, care uneori i-a eclipsat realizarile, punand la incercare rabdarea actionarilor, au declarat sursele. Drept urmare, ei planuiesc un nou plan de conducere.


Influenta mai mare s-a reflectat deja in numirea lui Oliver Blume ca urmatorul CEO al Grupului VW, o miscare care a atras interesul mai multor investitori, deoarece va ramane si seful marcii de masini sport de la VW.


Prezentat drept „candidatul preferat” al familiei patron, este de asteptat ca Blume sa promoveze oferta publica initiala mult asteptata a Porsche, producatorul de automobile omonim al familiilor pe care il conduce din 2015.


Sursa: porsche.com


Ambele concerne auto au refuzat sa comenteze. IPO este esential pentru cele 2 familii, deoarece acesta ar deveni din nou un actionar direct al marcii Porsche dupa ce producatorul emblematicului model 911 a fost preluat de VW Group in 2009, in urma unei incercari gresite a marcii Porsche de a cumpara Volkswagen.


„Structura IPO-ului indeplineste in primul rand interesul familiilor de a-si intari si mai mult controlul asupra brandului de lux si nu vor fi descurajati de la acest plan”, a declarat Hendrik Schmidt, expert in guvernanta corporativa la DWS, care detine actiuni atat la Volkswagen, cat si la Porsche SE.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA