Producatorul de vehicule electrice intentioneaza sa creasca productia saptamanala la uzina din Shanghai , China la aproximativ 22.000 de unitati, comparativ cu nivelurile de aproximativ 17.000 in iunie.

Sursa: globaltimes.cn

Tesla a vandut 28.217 de vehicule produse in China in iulie, cu aproape doua treimi mai putin decat in luna iunie, deoarece o modernizare programata a liniilor sale de fabrica din Shanghai a intrerupt productia.

Producatorul de vehicule electrice a exportat 19.756 de modele 3 si model Y din China luna trecuta, a declarat China Passenger Car Association (CPCA). In iunie, a vandut 78.906 de vehicule si a exportat 968. Tesla exporta de obicei mai multe masini la inceputul unui trimestru, concentrandu-se mai mult pe vanzarile interne la sfarsitul trimestrului.

Tesla si-a suspendat cea mai mare parte a productiei la uzina din Shanghai in iulie, din cauza unei modernizari care urmareste sa aduca productia saptamanala a fabricii la aproximativ 22.000 de unitati, comparativ cu nivelurile de aproximativ 17.000 in iunie, potrivit notificarilor interne studiate de Reuters.

Cresterea productiei la cel mai productiv centru de fabricare al Tesla, vine dupa ce pierderile de productie in timpul blocarii de doua luni din cauza COVID-19 din Shanghai au afectat marja de profit a companiei in al doilea trimestru.

Vanzarile totale de masini de pasageri ale Chinei in iulie au crescut cu 20% fata de anul precedent, la 1,84 milioane, a spus CPCA. Vanzarile de masini electrice au reprezentat 26,4% din total in iulie si au crescut cu 117,3%, a adaugat acesta, vanzarile de hybrid plug-in depasind masinile complet electrice.

Sursa: cnn.com

Asociatia se asteapta acum ca vanzarile de masini electrice pentru intregul an sa poata ajunge la 6 milioane de unitati, mai mare decat o estimare anterioara de 5,5 milioane. BYD detine cele mai multe vanzari de vehicule electrice cu 163.042 de masini livrate in iulie, hybrid plug-in reprezentand mai mult de jumatate din vanzarile sale.

Vanzarile de masini hybrid conventionale, au crescut in luna iulie, de asemenea, cu 81% fata de acum un an, Toyota si Honda din Japonia conducand segmentul.