McLaren Solus GT a dezvoltat un hypercar care estompeaza linia dintre fantezie si realitate.

Sursa: topgear.com

McLaren Solus GT exclusiv pe circuit a debutat vineri la Saptamana Auto Monterey din California. Seria de productie de 25 de unitati este pre-vanduta deja, iar livrarile vor incepe anul viitor.

McLaren nu a dezvaluit preturile, dar o sursa a estimat de la 3 pana la 4 milioane de dolari. McLaren Solus GT cu un singur loc aduce la viata un concept futurist McLaren prezentat in jocul video Gran Turismo Sport.

„Proiectat fara restrictii din reglementarile rutiere sau ale curselor, dar cu intregul spectru al experientei McLaren pentru a-l aduce in realitate, [Solus GT] reprezinta spiritul nostru de pionierat” , a declarat Michael Leiters, CEO -ul recent creat al McLaren Automotive, intr-un comunicat.

Compania a spus ca Solus GT este capabil sa realizeze cei mai rapizi timpi pe tur dintre orice McLarencu un singur loc in afara curselor si ofera o experienta de condus asemanatoare Formulei 1.

Un motor V-10 de 5,2 litri cu aspiratie naturala ofera mai mult de 840 CP si  poate accelera de la 0 la 62 mph in 2,5 secunde si poate atinge o viteza maxima de peste 200 mph.

Designul suspensiei inspirat de F1 incorporeaza arcuri pentru inaltimea de rulare si un sistem de arc de ridicare si amortizor pentru a oferi rigiditate la viteza mare prin limitarea miscarii pe verticala.

McLaren a proiectat Solus GT pentru a fi usor si eficient din punct de vedere aerodinamic.

Sursa: topgear.com

 

Motorul este integrat in sasiu, o premiera pentru o masina de serie McLaren. Obisnuit in constructia masinilor de curse, acest lucru reduce greutatea prin eliminarea nevoii de structuri suplimentare de sasiu sau subcadre in spatele monococului din fibra de carbon. Masina are o admisie inspirata de sport cu motor deasupra carlingului, care alimenteaza aer rece in motor.

O aripa din spate fixa ​​ofera  forta aerodinamica, asigurand ca vehiculul ramane intins in timp ce se indreapta cu viteze de trei cifre.

Componentele din titan imprimate 3D pentru structura de protectie a cabinei cu halo si cercul de rulare reduce greutatea suplimentara.

Rotile sunt invelite in poduri aerodinamice si amplasate impreuna cu brate de suspensie.

Solus GT nu are portierele McLaren, in schimb, copertina cabinei aluneca inainte printr-un arc de mica adancime, in stilul unui avion de lupta, pentru a permite accesul la un singur scaun.