Primul coupe complet electric al marcii Maserati, membru al grupului Stellantis, va accelera de la 0 la 100 km/h in 2,7 secunde.

Sursa: arenaev.com

Maserati a spus ca GranTurismo Folgore, primul sau coupe complet electric, va avea o viteza maxima de peste 200 mph (mai mult de 320 km/h) si va accelera de la 0 la 60 mph in 2,6 secunde si care poate ajunge in 2,7 secunde de la 0 la 100 km/h.

Maserati a dezvaluit detaliile performantei printr-un videoclip pe canalul sau de YouTube.

Noul GranTurismo va fi lansat la inceputul anului 2023 cu motorul pe benzina V-6 Nettuno de 3,0 litri al companiei. Varianta electrica Folgore, care va prelua exteriorul si interiorul modelului alimentat cu combustibil, va urma mai tarziu in cursul anului viitor.

Se asteapta ca GranTurismo Folgore sa aiba un acumulator cu o capacitate de peste 100 de kilowati/ora. In combinatie cu cele trei motoare electrice ale coupe-ului, unul pe puntea fata si cate unul pentru rotile din spate, GranTurismo Folgore va livra o putere totala de peste 1.200 CP,  dupa cum a anuntat producatorul auto in luna iulie.

Anul viitor Maserati va lansa si o versiune complet electrica a Grecale. Varianta pe benzina a SUV-ului premium de dimensiuni medii a debutat in aceasta primavara. Toate Maserati-urile electrice cu baterie vor avea Folgore (fulger) in nume.

Sursa: ccarprice.com

Maserati va vinde masini complet electrice doar incepand din 2030. Producatorul va lansa ultimele doua modele noi cu motoare cu ardere interna in 2023. Acestea sunt coupe-ul GranTurismo si fratele sau decapotabil, GranCabrio. La fel ca GranTurismo coupe si Grecale, GranCabrio va fi oferit si intr-o versiune complet electrica.

In iulie, CEO-ul Maserati, Davide Grasso, a declarat ca marca premium Stellantis se va electriza mai repede decat planuise initial din cauza schimbarii gusturilor consumatorilor.

„Observam o accelerare puternica a cererilor venite de la clientii nostri”, a declarat Grasso reporterilor in iulie. „Cred ca orice cerere de motoare cu ardere interna dupa 2030 va fi reziduala.” Acsta a mai completat spunand ca ritmul cererilor este diferit in functie de regiuni, dar tendinta este una globala.