CEO-ul Audi, Markus Duesmann, nu se asteapta la nicio oprire a productiei la fabricile germane ale producatorului de automobile, in ciuda situatiei geopolitice dificile si a deficitului de energie.

Sursa: audi.com

„Presupunem ca vom avea suficienta energie disponibila”, a spus Duessmann pentru ziarul Augsburger Allgemeinen, dupa ce a fost intrebat daca exista suficienta putere pentru a produce masini la program, in timpul iernii.

Duesmann a spus de asemenea, ca nu se asteapta ca furnizarea de gaze din Germania sa se prabuseasca, in ciuda dependentei puternice a tarii de livrarile din Rusia. „In acest moment, nu ma astept”, a spus el,  deoarece compania „se afla in comunicare regulata cu autoritatile, operatorii de retea si furnizorii pentru a putea implementa orice masuri necesare”.

Sambata, depozitele de gaze din Germania au fost pline, cu 87,95%, potrivit Agentiei Federale de Retea.

Duesmann a mai adaugat si faptul ca Audi va trebui sa aiba grija de blocajele de productie in zone precum atelierul de vopsire, care utilizeaza mult gaz sau cu furnizorii producatorului auto. Totodata, a cerut anterior producatorilor de automobile din Europa sa nu mai foloseasca combustibili fosili pe cat posibil.

„Sa fim curajosi ca europeni si sa ne luam asupra noastra sa renuntam complet la combustibilii fosili din 2040”, a spus Duesmann in aprilie. „Trebuie sa punem toata energia noastra catre vehiculele electrice cu baterie pentru mobilitatea individuala”.

Audi intentioneaza sa renunte treptat la productia de motoare cu ardere pana la inceputul deceniului viitor deoarece compania isi accelereaza tranzitia spre a deveni un producator auto exclusiv electric.

Audi a fost lovit de probleme de productie la inceputul acestui an din cauza razboiului din Ucraina, care a fortat-o sa ajusteze operatiunile de productie din Ungaria.

Sursa: audi.com

In legatura cu dorintele lui Duesmann pentru functia de CEO al VW, acesta a negat ca ar fi dorit sa fie succesorul lui Herbert Diess in functia de CEO al Grupului Volkswagen.

Numele lui Duesmann fusese mentionat ca un posibil succesor al lui Herbert Diess. Cu toate acestea, consiliul de supraveghere al VW l-a ales pe Oliver Blume, care a devenit CEO al Grupului VW la 1 septembrie, pastrandu-si postul de sef al marcii Porsche a producatorului auto.

Duessmann s-a declarat „extrem de multumit” de dezvoltarea pozitiva a marcii Audi si de relatia buna cu consiliul de intreprindere al Audi.

„Presedintele Consiliului de intreprindere Peter Mosch si cu mine avem acelasi interes: vrem sa facem Audi un loc de munca puternic si sigur”, a spus el. „Audi este un job de vis pentru mine. De aceea am venit la Audi.”