Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Aptiv va cumpara Intercable Automotive Solutions din Italia

Furnizorul autonom de software pentru vehicule Aptiv a fost de acord sa achizitioneze Intercable Automotive Solutions pentru aproximativ 600 de milioane de dolari.



Sursa: therobotreport.com


Noua achizitie a producatorului de bare colectoare si a celulelor bateriei din Bruneck, din Italia, ar consolida portofoliul de energie de inalta tensiune al Aptiv si va consolida pozitia sa in Europa.


Acordul, care se asteapta sa se incheie inainte de sfarsitul anului, este pentru o participatie de 85% din capitalul companiei, potrivit unei declaratii oferite intr-un comunicat, marti. Familia Mutschlechner va pastra 15% din proprietatea companiei pe care a fondat-o in 1972.


„Combinatia ne intareste pozitia ca furnizor de sisteme complete pentru producatorii de vehicule electrice”, a spus CEO-ul Aptiv Kevin Clark in comunicat. „In plus, proiectarea tehnologiei diferentiate si capabilitatile de productie ale Intercable permit o operatiune de asamblare a vehiculelor mai eficienta si mai rentabila pentru clientii nostri”.


Intercable Automotive Solutions va functiona ca unitate independenta a Aptiv. Printre clientii companiei se numara Volkswagen, BMW, Mercedes-Benz, Volvo si Renault-Nissan-Mitsubishi.


Cel mai mare client al Aptiv este Stellantis, care a reprezentat 11% din vanzari in 2021, potrivit raportului sau financiar de sfarsit de an. General Motors reprezenta 8% din afaceri, Ford reprezenta 7% iar Tesla 4%. Alti clienti includ VW si Toyota.


Aptiv a anuntat in 2019 ca va forma un joint venture de 4 miliarde de dolari cu Hyundai cu sediul in Boston, unde intentioneaza sa ofere o platforma autonoma fara sofer pentru furnizorii de robotaxi, operatorii de flote si producatorii de automobile.


Sursa: just-auto.com


Pentru afacerea Intercable Automotive Solutions, Goldman Sachs este consilier financiar al Aptiv, iar Clifford Chance este consilierul sau juridic.


„Unirea fortelor cu Aptiv ne va permite sa aducem produsele si tehnologiile noastre avansate clientilor din intreaga lume, valorificand amploarea lor extinsa si acoperirea globala”, a spus CEO-ul Intercable, Klaus Mutschlechner, in comunicat.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA