Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Fostul director JLR, ajutor pentru crearea unei noi fabrici de baterii din Marea Britanie

West Midlands Gigafactory isi propune sa creeze cea mai mare fabrica de baterii din Marea Britanie pentru a furniza baterii avansate cu ioni de litiu producatorilor de automobile, incepand cu JLR.



Sursa: bbc.com


Proiectul de baterii din Marea Britanie West Midlands Gigafactory a angajat fostul inginer al JLR si Lotus, mai exact pe Richard Moore pentru a-l ajuta sa gaseasca parteneri globali pentru baterii, dupa cum a anuntat compania intr-un comunicat.


Proiectul isi propune sa deschida cea mai mare fabrica de baterii din Marea Britanie pentru a furniza baterii avansate cu ioni de litiu producatorilor de automobile care construiesc vehicule electrice in Marea Britanie. La capacitate maxima, compania spune ca fabrica va putea produce pana la 60 de gigawati/ora, suficient pentru a alimenta 600.000 de vehicule electrice pe an.


Productia este planificata sa inceapa in 2025 iar Moore va avea datoria de a ajuta West Midlands Gigafactory sa gaseasca o companie de baterii care sa construiasca fabrica pe un amplasament de pe fostul aeroport Coventry din centrul Angliei.


Moore a fost numit seful global de strategie al proiectului. In trecut, in calitate de director executiv de inginerie la Lotus, Moore a lucrat la viitoarea masina electrica Evija a producatorului auto, precum si la noua sa platforma de masini sport electrice. Acesta a parasit Lotus in iunie.


Sursa: supercars.net


West Midlands Gigafactory este o societate in comun intre consiliul orasului Coventry si aeroportul din Coventry. Este un efort al politicienilor locali si al comunitatii de afaceri de a inlocui lantul traditional de aprovizionare cu motoare cu ardere din zona cu o fabrica de baterii care ar putea crea pana la 6.000 de locuri de munca.


Pana acum, doar Envision AESC, impreuna cu Nissan, au anuntat planuri de a construi o fabrica de baterii in Marea Britanie, aproape de fabrica Nissan din Sunderland, in nord-estul Angliei. Britishvolt doreste o a doua gigafabrica in apropiere, dar recent si-a amanat data de incepere promisa pana in 2025, dupa ce se pare ca a suferit probleme legate de cashflow.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA