Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Dacia Manifesto – un „laborator viu” pentru inovatie

Dacia spune ca noul sau concept Manifesto doreste sa transmita valorile marcii de robustete si durabilitate.



Sursa: profit.ro


Conceptul Dacia Manifesto, un off-road complet electric, este menit sa fie un „laborator viu” pentru a prezenta idei pentru viitoarele modele de productie, precum si pentru a consolida mesajele de baza ale marcii de accesibilitate si durabilitate.


Manifesto nu este o previzualizare a unui model viitor, spune Dacia, ci reflecta dorinta clientilor marcii Renault Group de a trai un stil de viata sustenabil, orientat spre exterior. Acesta va fi prezentat publicului incepand cu 17 octombrie la Salonul Auto de la Paris.


„Este un concept care exprima toate valorile noastre”, a declarat directorul de design Dacia, David Durand.


Buggy-ul cu tractiune pe 4 roti nu are usi si nici ferestre. Anvelopele supradimensionate, rezistente la perforare, „fara aer” pot face fata celor mai accidentate terenuri, iar o serie de functii incorporate, cum ar fi scaunele care se transforma in saci de dormit, inseamna ca poate fi folosit ca un instrument multiplu.


Zona din spate se desfasoara intr-un banc de lucru alimentat cu o baterie detasabila care ofera energie printr-o priza de uz casnic. Farul unic poate fi detasat pentru a fi folosit ca o lanterna puternica, iar husele scaunelor pot fi transformate in saci de dormit. Materialele interioare pot fi spalate cu un furtun.


Credibilitatea ecologica este intarita prin utilizarea materialelor partial reciclate, inclusiv Starkle, un plastic care utilizeaza 20% polipropilena reciclata, pentru pasajele rotilor si alte panouri ale caroseriei.


Sursa: argentina.detailzero.com


Vizual si in scopul sau, Manifesto reflecta o recalibrare a mesajului de marketing si vanzari al Daciei. De cand a achizitionat pachetul majoritar al marcii romanesti in 1999, Renault a promovat Dacia ca o marca pentru cumparatorii sensibili la pret, care ar putea in mod normal sa cumpere o masina second-hand, cu preturi autocolante care submineaza concurenta cu mii de euro.


De asemenea, Dacia si-a reinnoit brandingul in acest an, cu un logo alb bidimensional „Dacia link”, o gama de optiuni de culoare a caroseriei pentru exterior si stergerea ornamentelor cromate. Ideea principala este cea de a sublinia robustetea si fiabilitatea masinilor, precum si mediul inconjurator al marcii, dupa cum declara Le Vot.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA