Aproape Masini

Acum avem si magazin online

SUV-ul electric Volvo EX90 va fi „cel mai sigur model vreodata”

Cel mai mare si nou produs de debut pentru Volvo EX90 Cars va avea echipamente standard de siguranta care depasesc cele ale oricarui Volvo de dinainte, a declarat directorul general al producatorului auto, Jim Rowan.



Sursa: motor1.com


SUV-ul mare premium complet electric Volvo EX90 va inlocui XC90 Volvo. Acesta va avea un „scut invizibil de siguranta” care poate ajuta la reducerea accidentelor care provoaca rani grave sau deces cu pana la o cincime, a spus Rowan intr-un comunicat.


Pentru a atinge acest obiectiv, Volvo adauga pentru prima data un senzor lidar. Sistemul foloseste lumina sub forma unui laser pulsat pentru a masura cu mare precizie zone largi de spatiu aflate departe in fata masinii.


„Diferenta pe care o poate face lidar pentru siguranta in viata reala este remarcabila”, a spus Rowan. „Cercetarea noastra recenta indica faptul ca adaugarea lidar la o masina poate reduce accidentele cu rezultate grave cu pana la 20%, iar evitarea generala a accidentelor poate fi imbunatatita cu pana la 9%”.


Tehnologia lidar, care este de la Luminar si va deveni echipament standard la Volvo in timp, poate detecta pietonii la distante de pana la 250 de metri chiar si la viteze de autostrada. „Si pentru ca nu se bazeaza pe lumina precum un aparat de fotografiat, te vegheaza ziua si noaptea”, a spus Rowan.


Volvo a lansat miercuri numele de Volvo EX90 si detaliile de siguranta despre masina, dar nicio fotografie exterioara sau interioara, care vor face parte din dezvaluirea completa a vehiculului pe 9 noiembrie.


Tot atunci producatorul va dezvalui si noul sistem de detectare a interiorului in timp real, care foloseste doua camere pentru a cauta semnale timpurii care arata ca soferul nu este alert. Face acest lucru observand tiparele ochi-privire a soferului. Masurand cat de mult timp se uita soferul la drumul din fata, sistemul intelege cand ochii soferului si eventual mintea soferului sunt concentrati in alta parte. Se masoara si comportamentul de directie.


Sursa: arenaev.com


Daca soferul nu este alert, sistemul de asistenta porneste cu un semnal de avertizare care creste in volum in functie de gravitatea situatiei. Daca soferul nu raspunde la avertismente din ce in ce mai clare, masina poate chiar sa se opreasca in siguranta pe marginea drumului, trimitand un avertisment celorlalti utilizatori ai drumului cu luminile de avarie.


„Detectia interioara este una dintre urmatoarele frontiere de siguranta pentru noi”, a declarat seful interimar al centrului de siguranta al Volvo, Thomas Broberg, intr-un comunicat.


Joachim de Verdier, seful Volvo pentru automatizarea in siguranta a vehiculelor, a adaugat intr-un comunicat : „Consideram ca EX90 este cea mai sigura masina Volvo care a iesit vreodata pe drum. Cand toate sistemele noastre de siguranta, senzorii, software-ul si puterea de calcul se reunesc, ele creeaza un scut preventiv de siguranta in jurul tau si nici macar nu vei sti ca este acolo pana cand nu vei avea nevoie de el.”


 


Similar Articles

Munteanu Ioana
Scrie un raspuns