Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Toyota isi va inchide fabrica din Rusia

Toyota isi va inchide fabrica din Sankt Petersburg, Rusia si ia in considerare varianta de a o vinde, pe fondul penuriei de componente si materiale cheie in urma invaziei Rusiei in Ucraina.



Sursa: rusaautonews.com


Uzina Toyota din Sankt Petersburg, care produce Camry si RAV4, nu mai produce masini din martie. Producatorul auto a suspendat productia la fabrica in martie, dupa invazia Rusiei in Ucraina. De asemenea, a oprit importurile de vehicule in Rusia.


Toyota a declarat vineri ca in ultimele sase luni a mentinut fabrica pregatita sa reia productia daca circumstantele o permit, dar acum nu vede niciun indiciu ca poate reporni productia in viitor.


Fabrica are o capacitate de 100.000 de unitati pe an. A produs berlinele de dimensiuni medii Camry si SUV-urile medii RAV4 pentru piata rusa, cu exporturi in Belarus, Kazahstan si Armenia.


„Daca este vanduta, fabrica nu va construi versiuni similare ale Camry si RAV4”, a declarat un purtator de cuvant al Toyota Europe pentru Automotive News Europe.


Producatorul auto a declarat ca va pastra o organizatie restructurata in Rusia pentru a oferi servicii clientilor existenti Toyota si Lexus. Angajatilor li se va oferi asistenta pentru reangajare, recalificare si bunastare, in plus fata de sprijin financiar peste cerintele legale, a spus Toyota.


Toyota are in prezent 2.350 de angajati in Rusia. Aproximativ 1.900 lucreaza la uzina din Sankt Petersburg si aproximativ 450 sunt angajati la Moscova pentru a supraveghea operatiunile de marketing, vanzari si finantare.


„Credem ca aproximativ 2.000 de oameni vor parasi Toyota in Rusia”, a spus purtatorul de cuvant al Toyota. Forta de munca retinuta la Moscova va continua in principal sa ajute clientii existenti din Rusia cu importul si distributia de piese.


Toyota a vandut doar 221 de vehicule in Rusia in august, in scadere cu 97% fata de aceeasi luna a anului trecut, potrivit Comitetului Producatorilor de Automobile AEB din Moscova. Piata totala a scazut cu 62%, la 41.698 de unitati.


Anul trecut, uzina din Sankt Petersburg a construit 42.235 RAV4 si 38.547 berline Camry, conform Toyota.


Cu 38.441 de unitati vandute, RAV4 a fost al 11-lea cel mai vandut model in Rusia anul trecut, inaintea Camry cu 31.983 de unitati, arata cifrele AEB.


Sursa: russiabusinesstoday.com


Fabrica a inceput productia in decembrie 2007, dupa o investitie de 38 de miliarde de ruble (aproximativ 680 de milioane de euro la cursurile de schimb curente).


Invazia Ucrainei de catre Moscova pe 24 februarie a determinat un exod in masa al corporatiilor din Rusia, lasand in urma active in valoare de miliarde de dolari.


Volkswagen si Nissan se numara printre producatorii de automobile care au suspendat productia, au concediat muncitorii si au oprit importurile, lasand un gol pe piata pentru companiile auto chineze.


In mai, Renault si-a vandut pachetul majoritar de actiuni la AvtoVAZ , cel mai mare producator auto si proprietar al marcii Lada din Rusia, unui institut de stiinta rus, se pare ca pentru doar o rubla, cu o optiune de sase ani de a-l rascumpara.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA