Politica energetica votata de UK ajunge sa fie implementata si in Franta, politica care va forta soferii de masini electrice sa nu isi mai incarce masina intr-un anumit interval de timp al zilei.

Sursa: thelocal.fr

Statul francez care  controleaza compania RTE (Réseau de Transport d’Electricité), a lansat recent un nou plan national de reducere a consumului de energie electrica pentru aceasta iarna.Acest plan prevede ca principalii consumatori sa fie sanctionati dur.

Daca nu se poate opri industria mare consumatoare de energie electrica pentru a nu intra in recesiune, se trece automat la consumatorul de tip persoana fizica, care va trebui sa reduca consumul lunar cu 50%. In aceasta categorie sunt vizati in special cei care au masini electrice care nu vor mai avea voie sa alimenteze intr-un anumit interval orar.

Statiile de incarcare electrice publice vor fi oprite in intervalul 0.8-13.00 si 18.00-20.00, conform RTE (Réseau de Transport d’Electricité). Pentru cei care cred ca  pot alimenta de acasa se inseala.

Sistemul energetic este unul extrem de bine pus la punct deoarece compania de electricitate stie in timp real ce consum detine fiecare casa, iar daca o masina electrica va fi alimentata, acestia vor putea foarte usor sanctiona proprietarul individiual.

Aceasta sanctiune va avea loc prin triplarea tarifului la enegie electrica pentru cei care nu vor lua in calcul avertizarile celor de la RTE (Réseau de Transport d’Electricité) sau mai drastic, prin incetarea furnizarii energiei electrice spre consumatorul respectiv in intervalul orar respectiv.

Daca in Franta vor aparea probleme cu livrarea de energie electrica, cetatenii vor putea urmari sistemul EcoWatt care arata in timp real cand sunt perioadele cele mai slabe pentru retea.

Sursa: insideevs.com

In Romania, Guvernul a plafonat consumul maxim pentru fiecare casa la 255 kwh, iar daca se depaseste aceasta valoare lunara, se vor plati 2.7 lei pentru fiecare kwh, indiferent de cantitate.

In Romania consumul nu este limitat dar este taxat. Cu aceste taxe se poate lua in calcul ca dorinta unui sofer de masina electrica de a alimenta de acasa sa se diminueze, atunci cand factura lunara va avea sanse sa atinga si 3.000 lei fata de 300 lei in prezent.

O familie cu o casa si o masina electrica are un consum mediu lunar de aproximativ  800 kwh, 255 kwh cu pretul de 0.65 lei ( 165 lei) si 545 de kwh cu un pret de 2.7 lei ( 1471 lei).