Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Dacia Spring ( 2019 – prezent )

Unii spun ca masina asta este un esec si ca vei muri la prima suflare de vant. Altii spun ca e toata masina de care ai nevoie. Tot ce stim este ca Dacia Spring este cea mai ieftina masina electrica momentan pe piata.



Made in China. Cu nume romanesc. Pentru Europa. Asta pentru ca Dacia Spring este de fapt o evolutie a lui Renault Kwid, un microcar produs de Renault pentru piata din China. Initial un microcar clasic, Renault Kwid a primit si o versiune electrica iar asta i-a pus pe ganduri pe directorii Renault din Europa. S-au uitat la Kwid electric si au spus „hmm, daca doi oameni se saruta, tehnic impreuna creeaza un imens tub digestiv”. Stai, nu asta. S-au uitat ca Cristofor Columb cand a descoperit America si a zis „Uite fratele meu ce de tzatze”. Stai, nici asta. S-au uitat la Kwid electric si au zis „ba, ej nebun?? Hai sa il aducem incoace”.


Problema a fost ca Dacia Spring a avut mai multe obstacole pentru a intra pe piata din Europa. Prima era ca Renault a insistat sa vanda Dacia Spring ca si masina, nu ca si micro-car cum ar fi pe bune. Ma rog, nu este neaparat un micro-car pe cat este un kei car, dar ideea e aceeasi. Dar nu, cei de la Renault au vrut sa o vanda drept masina, cel mai probabil ca sa se incadreze la reducerile de la stat ce se acorda pentru masinile electrice.


Si aici intram in prima problema mare. O masina electrica in momentul de fata costa 30-35.000 euro ca sa o construiesti, iar Renault si-a propus ca Spring-ul sa coste sub 20.000 euro, ca sa sparga gura targului si sa fie lider incontestabil pe piata, ceea ce si este. Doar ca o masina electrica de 20.000 euro este adusa la limita comercializarii, si vom vorbi despre asta mai tarziu. Dar iata ca au reusit cumva si au scos pe piata masina electrica de 20.000 de euro.


 


 



Motoare Dacia Spring


Electric de 45 caiAutonomie 250 km in oras dar mai realistic 150 km vara si 100 km iarna cand e bateria noua. Oricum e o masina de oras si atat si teoretic 100 de km ar trebui sa iti ajunga macar 1 saptamana. Ca doar nu ai sa faci taximetrie cu un Spring. Nu voi vorbi despre performante, pentru ca nu asta e scopul Spring-ului.


 



Probleme Generale Dacia Spring



  • Aia mare si moale e faimoasa 1 stea NCAP. Si asta pentru ca s-a facut acest compromis si au bagat Spring-ul in fata ca fiind masina pe bune si nu micro-car. Plus ca inginerii Renault, in vasta lor inteligenta, au testat Springul conform normelor din 2017, unde a obtinut 4 stele, cat un Sandero din a doua generatie. Totusi nu as fugi de el cum fuge Sorin Cimpeanu de responsabilitati si Tudor Chirila de tricouri, pentru ca e o masina de oras. Sansele de accident mortal sunt mai mici decat sansele ca fata aceea sa imi scrie. Stie ea. Sau nu. Probabil ca nu. 

  • Toate modelele vin doar cu clima manuala, cu robineti, pentru ca o clima automata ar fura prea mult curent, ar fi un fel de Luis Lazarus la Zeus TV.

  • Multa lume se zgarceste la 250 de euro si nu cumpara si incarcatorul rapid si apoi ajung sa injure de parca ar fi Vadim si s-ar lua de Luis Lazarus.

  • Incap 4 oameni dar mai degraba vorbim despre 2 oameni si 2 copii.

  • E o masina cu sigla „Made in China” asa ca nu te astepta la o calitate deosebita a interioarelor. Mai pica un buton, mai ramai cu o clantza in mana, din astea.



Verdict Dacia Spring


Toate aceste minusuri au contribuit la crearea celui mai mare plus – masina electrica de 20.000 de euro. Un fel de Captain Planet invers. Se aduna 5 elemente proaste pentru a iesi unul bun. Sigur, exista si alternative mai ieftine gen Renault Twizzy sau Citroen AMI, dar alea nu sunt masini pe bune. Spring in schimb are 4 porti, are un portbagaj, are geamuri. Si de asta se vinde atat de bine, pentru ca este o masina electrica la 20.000 de euro. Iar daca iei in considerare bonusul de la stat, ai o masina noua, electrica, la doar 10.000 de euro. Sigur, nu va fi un EQS la banii astia, dar e o masina electrica la 10.000 euro.


 


Ce motoare recomand? Oare.


Scrie un raspuns
  • Stefan

    2022-10-04 22:00:05

    Sincer,e o masina buna pentru pretul ei si se vede la vanzari.

  • Stefan

    2022-10-04 22:00:05

    Sincer,e o masina buna pentru pretul ei si se vede la vanzari.

  • Gabriel Bara

    2022-10-03 21:48:32

    Ca și posesor de Tucson, asta e o jucărie urâtă și scumpă, pentru performanta ei. Dar chinezării sunt peste tot…

  • Gabriel Bara

    2022-10-03 21:48:32

    Ca și posesor de Tucson, asta e o jucărie urâtă și scumpă, pentru performanta ei. Dar chinezării sunt peste tot…


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA