Noul logo al Citroen reflecta istoria si ambitiile sale viitoare si este de asemenea, mai digital si mai prietenos cu social-media.

Sursa: carscoops.com

Citroen se indreapta spre trecutul sau pentru un nou logo, o redare bidimensionala a blazonurilor marcii in interiorul unui oval.

Logo-ul, cel mai strans legat de designul original al fondatorului Andre Citroen din 1919, a fost dezvaluit joi pe conceptul Oli. Acesta va aparea pe toate modelele incepand cu mijlocul anului 2023, logo-ul fiind un element de design mai proeminent, dupa spusele Citroen.

Noul logo este, de asemenea, mai prietenos cu social-media, alte marci, inclusiv BMW, Renault si Volkswagen adoptand modele mai simple in ultimii ani.

In acelasi timp, reprezentantele vor primi un makeover cu o noua identitate corporativa axata pe logo si doua noi culori „semnificative” – un albastru Monte Carlo „calmant” si un infra-rosu „energic si distinctiv”. Albastrul va aparea si pe noile modele, in timp ce rosul este folosit in principal pentru detalii si este proeminent pe interiorul conceptului Oli.

Logo-ul actual este un chevron dublu 3D stilizat. Acesta este in vigoare din 2009 si a fost usor revizuit in 2016 si a fost subiectul unei dispute privind drepturile de autor cu marca Polestar, care a fost solutionata la inceputul acestei luni, permitand Polestar sa vanda masini in Franta.

Sursa: motor1.com

Noul logo este al 10-lea din istoria de 103 ani a Citroen. Ceo-ul marcii, Vincent Cobee, a declarat intr-un comunicat de presa ca „a fost momentul potrivit” pentru o schimbare, deoarece Citroen face tranzitia catre vehiculele electrice si de asemenea, se concentreaza pe cresterea in afara Europei pe piete precum India.

Global Brand Designer Alexandre Revert a declarat in comunicat ca noul design imbina claritatea tehnica a chevron-urilor cu „caldura” unui oval, reflectand atat elementele mecanice, cat si pe cele umane ale marcii.

„Pe masura ce cautam sa clarificam obiectivul nostru viitor, a fost logic sa inchidem bucla revenind grafic la primul logo al lui Andre Citroen, care a reprezentat promisiunea reala de mobilitate accesibila si inovatoare pentru toti”, a declarat acesta.