Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Maserati vizeaza preturi asemanatoare Ferrari, cu GranTurismo

Maserati se indreapta spre teritoriul Ferrari cu cea de-a doua generatie a coupe-ului sau sport GranTurismo.



Sursa: caranddriver.com


GranTurismo va fi lansat anul viitor cu versiuni de motor complet electric si pe benzina. Va costa cu aproximativ 50.000 de euro mai mult decat prima generatie, care a iesit din productie in 2019. Preturile pentru GranTurismo complet electric si modelele cu combustie interna vor fi in jur de 200.000 de dolari, a declarat William Peffer, CEO-ul nord-american al marcii.


Printre potentialii rivali ai lui GranTurismo se numara Ferrari Roma, care are un pret de baza de 200.000 de euro in Italia, si Aston Martin DB11 coupe, care pleaca de la 210.000 de euro.


Cel mai scump model Maserati este masina sport MC20, care incepe de la 238.000 de euro in Italia.


Versiunea complet electrica a lui GranTurismo, denumita Folgore, va fi prima masina complet electrica a marcii de lux Stellantis, un pas istoric pentru un brand al carui accent a fost pus pe motoare puternice cu combustie interna.


O varianta electrica cu baterie a lui GranCabrio, fratele decapotabil al lui GranTurismo, va avea loc pana la sfarsitul anului viitor, impreuna cu un SUV mijlociu Grecale complet electric.


CEO-ul Maserati, Davide Grasso, a declarat in martie ca gama marcii va deveni complet electrica pana in 2030.


GranTurismo Folgore are trei motoare electrice  unul in fata si unul la fiecare roata din spate. Acestea ofera o putere utilizabila continua de 749 CP si o putere totala instalata de peste 1.183 CP, spune Maserati. Are un acumulator de 92,5 kilowati-ora cu 83 kWh de putere utilizabila pentru o autonomie WLTP estimata de 450 km (280 mile).


Sursa: maserati.com


Dispunerea pachetului de baterii, fara celule sub scaune, a permis Maserati sa reduca inaltimea masinii la 1353 mm si sa coboare pozitia ocupantilor. Maserati spune ca GranTurismo Folgore este mai jos decat orice alta masina electrica de pe piata.


Geometria axiala a acumulatorului face schimbari de directie mult mai rapide decat la masinile cu o baterie de platforma, spun directorii. Bateria este asamblata la hub-ul bateriei Mirafiori al Stellantis din Torino. Dimensiunea bateriei a fost determinata de compromisul dintre greutate si performanta, spune Maserati.


Pentru a imbunatati gradul de utilizare al masinii, Folgore are tehnologie de 800 de volti, care permite incarcare rapida de pana la 270 kW.  Toate variantele GranTurismo si GranCabrio vor fi construite in uzina Mirafiori a Stellantis din Torino, alaturi de SUV-ul mare Levante.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA