Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Marcile Grupului Volkswagen se pregatesc pentru listare la bursa

Marcile Grupului Volkswagen au fost instruite sa se pregateasca pentru listarea la bursa ca un exercitiu de antrenament, a declarat directorul general Oliver Blume.



Sursa: motor1.com


Cu sfatul unei echipe bancare, directorii executivi si ofiterii financiari ai fiecarei marci lucreaza pentru a-si concentra accentul pe pietele de capital, a declarat Blume pentru Handelsblatt.


Marcile grupului includ marcile de lux Audi, Bentley si Lamborghini, precum si marcile de pe piata de masa VW, Skoda si Seat.


Cu sfatul unei echipe bancare, directorii executivi si ofiterii financiari de la fiecare marca lucreaza pentru a-si concentra atentia pe pietele de capital,a declarat Blume.


Rezultatele exercitiului vor fi prezentate la o zi dedicata  pietei de capital, anul viitor.


„Ar trebui sa fie inteles  acest exercitiu, ca o sesiune de antrenament”, a spus Blume. „In cadrul Grupului Volkswagen simt o motivatie clara de a acorda pietelor de capital o relevanta mai mare.”


Listarea altor marci ale Grupului VW ar putea fi o miscare buna, a comentat analistul QuantCo Arndt Ellinghorst.


„Cu siguranta mi-as putea imagina Grupul Volkswagen ca un fel de holding pentru diverse companii listate. Facut cu intelepciune, ar putea adauga o valoare semnificativa si ar putea imbunatati competitivitatea grupului si a marcilor”, a completat Ellinghorst..


Totusi, lista Porsche nu a beneficiat inca de evaluarea VW, cu actiunile grupului in scadere cu aproximativ 10%, in mare parte din cauza faptului ca investitorii au trecut la marca de masini sport.


Sursa: autocar.co.uk


Directorul financiar al Volkswagen, Arno Antlitz, a declarat pentru Reuters saptamana trecuta ca urmatoarea lista propusa pentru acest exercitiu este a unitatii de baterii a grupului PowerCo.


Listarea Porsche s-a bazat pe factori precum sprijinul familiilor Porsche si Piech care controleaza majoritatea drepturilor de vot ale VW, care nu puteau fi garantate pentru alte marci, a spus Tom Narayan de la RBC, indicand o lista a diviziilor de baterii sau software ca cel mai probabil pasul urmator.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA