Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Renault schiteaza planurile de productie pentru noile vehicule electrice

Renault a prezentat planuri de productie pentru modelele Renault 4 si 5 si isi defineste limbajul de design pentru viitorul electric.



Sursa: renault.ro


SUV-ul electric mic Renault 4 va fi construit in Maubeuge, nordul Frantei, incepand din 2024, a anuntat Grupul Renault.


Renault 4, o noua versiune complet electrica a modelului iconic, va debuta la Salonul Auto de la Paris pe 17 octombrie, cu o masina de spectacol numita 4ever. Este un model insotitor al lui Renault 5, care este de asteptat sa inceapa productia la inceputul anului 2024 la fabrica producatorului auto din Douai.


Cele doua fabrici fac parte din reteaua de productie ElectriCity a Renault din nordul Frantei, care va grupa masini electrice, baterii si alte componente electrificate.


In acelasi timp in care Renault concentreaza lantul valoric EV in Franta, se pregateste, de asemenea, sa isi separe activitatile pentru motoare cu ardere intern intr-o unitate separata, cu parteneri inca neanuntati, care ar avea sediul in tari cu costuri mai mici pentru forta de munca. Detaliile sunt de asteptat sa fie anuntate pe 8 noiembrie.


Un al treilea model EV, viitorul SUV compact Scenic, va fi construit la Douai, productia urmand sa inceapa pana in 2025. Un inlocuitor complet electric pentru masina mica Nissan Micra va intra si ea in productie pana atunci, GT un crossover electric de la marca sportiva Alpine, va fi construit in Dieppe.


Scopul este de a construi 700.000 de vehicule anual in Franta, aproape toate complet electrice.


Renault a anuntat alocarile de productie intr-un comunicat de presa : „Suntem mandri sa conducem batalia pentru competitivitate in Franta. Introducem Franta in centrul activitatilor noastre electrice prin noi angajari si alocarea de modele emblematice precum Renault 4, Renault 5 si Scenic”, a spus CEO-ul Luca.


Alti producatori de automobile, inclusiv BMW si Mercedes, fac planuri pentru a-si concentra activitatile viitoare cu vehicule electrice in tara lor de origine, Germania, partial din considerente politice.


Sursa: autoweek.com


Guvernul francez a dedicat miliarde pentru dezvoltarea activitatilor legate de vehiculele electrice in tara, cel mai recent ca parte a unui pachet de ajutor de 8 miliarde de euro COVID-19 anuntat in 2020.


Fabrica de trenuri propulsoare din Cleon va incepe productia unui motor electric de noua generatie cu o putere de 200 de kilowati in 2027. Acesta va fi dezvoltat de Renault si noul partener Valeo si precum in cazul motoarelor actuale, nu va folosi metale din pamanturi rare.


Renault intentioneaza sa recalifice 15.000 de lucratori pentru activitatile legate de vehicule electrice prin programul sau ReKnow pana in 2025. In plus, producatorul auto a declarat ca a creat 1.000 de locuri de munca suplimentare in acest an, ca parte a celor 2.500 de posturi legate de electrificare care vor fi adaugate in Franta pana in 2024.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA