Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Nissan inregistreaza o pierdere de 687 de milioane de dolari

Nissan isi vinde activele rusesti catre stat, cu optiunea de a rascumpara afacerea in termen de sase ani.



Sursa: asia.nikkei.com


Nissan isi va preda afacerile din Rusia unei entitati de stat pentru 1 euro (0,97 dolari), inregistrand o pierdere de aproximativ 687 de milioane de dolari. Decizia marcheaza cea mai recenta iesire costisitoare din tara a unei companii globale.


Producatorul auto isi va transfera actiunile din Nissan Manufacturing Russia catre NAMI, detinuta de stat, se arata in comunicat. Acordul ii va oferi Nissan dreptul de a rascumpara afacerea in termen de sase ani, a declarat Ministerul Rusiei pentru Industrie si Comert.


Vanzarea va include fabrica auto Nissan si unitatile de cercetare din Sankt Petersburg, precum si centrul sau de vanzari si marketing din Moscova.


Nissan a suspendat productia la uzina din St. Petersberg in martie din cauza intreruperilor lantului de aprovizionare. De atunci, compania si unitatea sa locala au monitorizat situatia, dupa declaratia producatorului. Dar „nu a existat nicio vizibilitate” a unei schimbari a mediului extern,  dupa cum a spus Nissan, ceea ce a determinat decizia de a iesi.


Partenerul junior al aliantei, Mitsubishi Motors, se gandeste si el sa paraseasca Rusia.


Sursa: nissan.ro


Acordul marcheaza cea mai recenta iesire a companiei majore de cand Rusia a trimis zeci de mii de militari in Ucraina in februarie si reflecta o miscare a partenerului sau de alianta Renault, care si-a vandut pachetul majoritar de actiuni unui investitor rus in mai. Nissan a vandut 53.000 de vehicule in Rusia anul trecut.


Iesirea vine in momentul in care Nissan a inceput o schimbare majora in relatia sa cu Renault. Partenerii au declarat luni ca sunt in discutii despre viitorul aliantei lor, inclusiv faptul ca Nissan ia in considerare investitia intr-un nou proiect de vehicule electrice.


Renault, care detine 43% din Nissan, a estimat ca decizia partenerului sau japonez ar duce la o afectare de 331 de milioane de euro a venitului sau net pentru a doua jumatate a anului 2022.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA