Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Stellantis isi propune cresterea de zece ori a veniturilor afacerii sale de reciclare

Cererea de materiale reciclate este in plina expansiune la nivel mondial, deoarece producatorii, de la automobile la firme de moda, incearca sa-si atinga obiectivele ecologice. Iar grupul Stellantis preia initiativa.



Sursa: electrive.com


Stellantis va cauta sa-si imbunatateasca tinta pe termen mediu pentru procentul minim de material reciclat din vehiculele sale de la 35%, a declarat Alison Jones, vicepresedinte senior al producatorului de automobile, Global Circular Economy.


In planul sau de afaceri, Stellantis si-a stabilit obiectivul de a creste de zece ori veniturile afacerii sale de reciclare, pana la peste 2 miliarde de euro pana in 2030. De asemenea, isi propune sa dubleze de patru ori veniturile din piese si servicii.


Jones a spus ca proiectul bazat pe „remanualizare”, „reparare”, „reutilizare” si „reciclare”, ar ajuta grupul sa-si atinga obiectivul de zero carbon net stabilit pentru 2038.


De asemenea, va ajuta producatorul de automobile sa mentina preturile mai mici, deoarece trecerea la electrificare inseamna adesea vehicule mai scumpe si sa faca fata unei posibile lipsuri prelungite de materii prime in lantul sau de aprovizionare.


CEO-ul Stellantis, Carlos Tavares, a declarat ca deficitul de materii prime va continua in urmatorul deceniu, adaugand ca este o sarcina cheie pentru producatorul de automobile sa prelungeasca durata de viata a materialelor pe care le foloseste.


Sursa: universal-robots.com


Cererea de materiale reciclate este in plina expansiune la nivel mondial iar acest lucru face adesea materialele reciclate mai scumpe decat cele noi.


„Suntem concentrati sa functioneze intreaga bucla circulara, asa ca avem acele materiale in bucla si nu suntem supusi fluctuatiilor preturilor materialelor”, a spus Jones.


Jones a spus ca dezvoltarea afacerii economiei circulare ar putea duce la tranzactii de fuziuni si achizitii, deoarece Stellantis incearca sa-si mareasca gama de competente si expertiza, precum si sa le dezvolte in interior.


Stellantis a ales complexul Mirafiori din Torino pentru a-si lansa principalul centru anul viitor, concentrandu-se pe reconditionarea si dezmembrarea vehiculelor si reutilizarea componentelor.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA