Nio isi lanseaza masinile premium mari in Europa. Producatorul auto va lansa, de asemenea, o noua marca, care vinde masini mai mici.

Sursa: asia.nikkei.com

Startup-ul chinezesc de electricitate Nio va aduce noul sau brand principal de electricitate in Europa la cateva luni dupa lansarea sa in China in 2024, a declarat presedintele si co-fondatorul Nio, Lihong Qin.

Marca se va concentra pe masinile mai mici decat cele pe care Nio le lanseaza in prezent in Europa, a declarat Qin jurnalistilor la lansarea marcii, vineri.

Producatorul auto va viza pietele europene care au vanzari mari de masini de masa, mai degraba decat Germania, unde marcile premium BMW, Mercedes-Benz si Audi sunt puternice. „Este mai bine sa incepem cu Franta, Italia si Spania din cauza structurii diferite de penetrare a pietei”, a spus Qin. Anul viitor, marca se va lansa in Marea Britanie, precum si in Elvetia, Austria, Belgia si Luxemburg.

Masinile lansate de acum inainte in Europa vor fi toate construite pe cea mai recenta platforma NT2 a marcii, incepand cu berlina mare ET7. Livrarile ET7 vor incepe luna aceasta, urmate de berlina mijlocie ET5 si SUV-ul mare EL7 in martie.

EL7 a fost redenumit din ES7 dupa ce Audi a intentat un proces argumentand ca sistemul de denumire ES de la Nio pentru SUV-urile sale suna prea asemanator cu seria sa de performanta cu insigna S.

Nio s-a lansat in Norvegia cu SUV-ul mare ES8. ES8 nu va mai fi vandut pe scara larga in Europa decat dupa ce modelul va fi actualizat pe platforma NT2 anul viitor, a spus Qin. Modelul va fi, de asemenea, redenumit EL.

Nio isi va extinde reteaua de schimb de baterii pe toate pietele europene, 20 fiind planificate sa se deschida pana la sfarsitul acestui an, ajungand la 120 pana la sfarsitul lui 2023. Aplicatia Nio arata in prezent trei statii de schimb in Norvegia si trei in Germania.

Toate vehiculele Nio sunt construite pentru a accepta baterii standardizate care pot fi schimbate, iar in prezent 95% dintre proprietarii din Norvegia inchiriaza bateria cu optiunea de a face upgrade la o dimensiune mai mare atunci cand este nevoie de mai multa autonomie.

Sursa: cnevpost.com

Pentru Germania si alte piete, Nio isi va inchiria masinile, fie pentru o perioada determinata, fie printr-un model de abonament mai flexibil si va trata direct cu clientii privati, fie online, fie prin intermediul retelei Nio House.

Alte marci detinute chineze sau chineze care valorifica trecerea la electricitate includ MG de la SAIC si Lynk & CO de la Geely, acesta din urma sporind livrarile SUV-ului sau compact hibrid plug-in 01 folosind modelul de abonament.

Great Wall cauta, de asemenea, sa se extinda in Europa cu vanzarile masinii compacte Ora Funky Cat, complet electrice, programate sa inceapa in Germania in al patrulea trimestru. Brandul premium al Great Wall, Wey, urmeaza sa fie lansat si in Germania, unde grupul de dealeri Emil Frey va introduce SUV-ul hybrid plug-in Coffee 01.

Nio a inregistrat cele mai mari livrari trimestriale din toate timpurile, la 31.607 in cele trei luni incheiate in septembrie, in crestere cu 29% fata de anul precedent.