Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Hyundai va cheltui 12,6 miliarde de dolari pe vehicule definite de un software

Hyundai Motor Group spune ca va investi miliarde de dolari in dezvoltarea de software intr-o miscare de a accelera dezvoltarea de produse si de a creste veniturile, inclusiv crearea unui nou sistem de operare pentru actualizarile over-the-air in toate vehiculele Hyundai, Kia si Genesis pana in 2025.



Sursa: forbes.com


Initiativa de amploare va introduce un val de „vehicule definite de software ” inarmate cu tehnologie care functioneaza la „viteze fulgeratoare” si sporeste valoarea de revanzare a fiecarei masini, potrivit producatorului auto.


„Abordarea noastra holistica va da putere Hyundai Motor Group sa conduca transformarea in paradigma mobilitatii”, a declarat Chung-Kook Park, presedintele diviziei de cercetare si dezvoltare a companiei, in timp ce a anuntat investitia masiva.  „Crearea de vehicule vizionare, imputernicite cu capacitatea de a evolua prin intermediul software-ului, va permite clientilor sa-si mentina vehiculele la zi cu cele mai noi caracteristici si tehnologie, mult timp dupa ce au parasit fabrica.”


Producatorul se alatura unor rivali precum Volkswagen, Toyota si General Motors pentru a crea noi sisteme de operare care vor rula masinile centrate pe software. Producatorii de automobile spun ca profitabilitatea lor viitoare va depinde de software-ul si serviciile ambalate in produsele lor, nu de otel, cauciuc si sticla.


„Software-ul care poate fi actualizat in mod constant va oferi fluxuri de venituri diverse si stabile, oferind in acelasi timp functionalitati si caracteristici noi pentru a mentine vehiculele clientilor la zi”, a spus Hyundai.


Prin dezvoltarea software-ului impreuna cu hardware-ul, Hyundai se angajeaza sa „reduca in mod semnificativ timpul necesar pentru toate procesele de productie in masa, inclusiv planificare, proiectare si productie”.


Progresul industriei in domeniul software-ului vine in momentul in care jucatorii traditionali incearca sa invinga provocarile de la startup-uri pricepute de tehnologie, cum ar fi Tesla, si de la standardele native digitale, precum Apple.


Volkswagen a declarat ca toate noile sale modele vor rula pe un nou sistem de operare vw.os pana in 2025. Gigantul german si-a unificat unitatile de tehnologie a informatiei, intr-o subsidiara de 8 miliarde de dolari numita Cariad, care are sarcina de a dezvolta astfel de sisteme informatice doar pentru acesta.


Sursa: hyundai-motor.ro


Cresterea Hyundai Motor Group face parte din demersul presedintelui Euisun Chung de a transforma producatorul coreean de masini intr-un furnizor de tehnologii electrificate de ultima generatie care valorifica inteligenta artificiala si lanseaza noi domenii, cum ar fi robotica, taxiurile autonome si mobilitatea aeriana urbana.


Sunt disponibile doua platforme noi pentru vehicule electrice in 2025, eM si eS. Acestea urmeaza arhitectura e-GMP care sta la baza noului val de vehicule electrice al companiei, cum ar fi Hyundai Ioniq 5, Kia EV6 si Genesis GV70.


Aceste noi platforme vor stimula standardizarea si modularitatea in continuare a componentelor vehiculelor electrice ale companiei, inclusiv bateriile si motoarele, contribuind la extindere si la reducerea costurilor.


O parte din reducerea costurilor va veni din reducerea numarului de unitati electronice de control necesare intr-o masina. In viitor, un controler integrat va supraveghea o gama mai larga de sisteme de vehicule. Aceasta noua generatie de controlere va permite viitoarelor vehicule autonome de nivel 3, produse in masa ale grupului auto si va sprijini comercializarea nivelului 4 si a nivelului 5, se arata in comunicat.


Intre timp, actualizarile over-the-air vor fi disponibile pentru toate vehiculele incepand cu 2025. Actualizarile vor mentine actualizat software-ul unei masini pe toata durata de viata a vehiculului, sporind valoarea lui de revanzare, a spus Hyundai Motor Group.


Sursa: abnewsfire.com


Actualizarile over-the-air vor fi sustinute de un sistem de operare pentru masini conectate dezvoltat intern sau ccOS. Folosind acest sistem, Hyundai planuieste sa inceapa sa ofere servicii Feature on Demand anul viitor. Acest lucru va permite clientilor sa cumpere caracteristici si functii digitale adaptate masinilor lor.


Pentru a procesa toate datele care circula prin noile vehicule centrate pe software ale Hyundai Motor Group, compania va folosi semiconductori de inalta performanta Nvidia Drive.


Prin migrarea acestei noi tehnologii catre robotica, transport, vehicule autonome si retele de mobilitate aeriana, Hyundai vede potentialul de a se extinde dincolo de afacerea sa auto cu patru roti.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA