Polestar 3 este pe cale sa zdruncine segmentul cheie premium al SUV-urilor mari din Europa, pe fondul cererii puternice de masini complet electrice.

Sursa: commons.wikimedia.org

Cand va sosi anul viitor, Polestar 3, modelul electric care este si primul SUV al subsidiarei Volvo Cars, se va alatura unor modele precum BMW X5, lider de segment complet electric al producatorului auto german.

De-a lungul a opt luni, vanzarile europene de masini electrice au crescut cu 28%, pana la aproape 840.000, arata cifrele Dataforce.

Polestar urmareste sa vanda 67.000 de Polestar 3 la nivel global pana in 2024, conform pachetului pe care l-a creat pentru Wall Street inainte de listarea sa pe bursa Nasdaq in iunie.

Defalcarea estimata este de 42% pentru Europa Orientul Mijlociu si Africa, 33% pentru America de Nord si 25% pentru Asia/Pacific, inclusiv China, au declarat oficialii companiei in marginea dezvaluirii SUV-ului.

Estimand ca Europa va reprezenta cea mai mare parte a cotei EMEA, poate chiar pana la 40%, acesta ar fi un volum de 26.800 de vehicule. Acest lucru i-ar aduce probabil lui Polestar 3 un loc in primele cinci ale segmentului, pe baza celor mai recente numere de pe intregul an de la Dataforce.

„Polestar 3 se lanseaza intr-un mediu complet diferit. BMW iX si Mercedes EQE sunt deja acolo si vor fi o multime de noi sosiri care vor concura pentru atentia clientilor, inclusiv Volvo EX90 si Maserati Grecale” a declarat analistul senior auto Dataforce Benjamin Kibie.

Sursa: cnet.com

Polestar a declarat miercuri ca scopul sau a fost de a ajuta la definirea SUV-ului pentru era electrica, combinand minimalismul scandinav si puritatea designului cu ingredientele cheie asteptate de la un vehicul din acest segment. Aceasta include o pozitie puternica si larga, dar in pachet accentueaza aerodinamica.

„Aceasta este prima masina care a fost proiectata ca o stea polara inca de la inceput. Ca atare, prezinta noi caracteristici definitorii pentru noi, cum ar fi farurile cu doua lame, SmartZone si aripa aerodinamica din fata”, a declarat CEO-ul Polestar, Thomas Ingenlath, intr-un comunicat.

Polestar 3 este primul model al marcii care dispune de calcul centralizat folosind platforma auto de inalta performanta a Nvidia, Drive, pentru a rula software de la Volvo. Computerul prelucreaza datele de la mai multi senzori si camere ale masinii pentru a permite solutii avansate de asistenta si monitorizare a soferului.

La fel ca partenerul sau de platforma, Volvo EX90, Polestar 3 va fi pregatit hardware pentru a oferi incarcare bidirectionala. Prin urmare, ambele SUV-uri vor permite clientilor sa-si incarce masinile acasa. De asemenea, va fi posibila impartirea energiei stocate atat in ​​bateriile vehiculelor electrice cu aparatele de uz casnic, cat si cu alte vehicule electrificate.

Polestar a spus ca materialele SUV-ului au fost alese pe baza acreditarilor lor de durabilitate.

Sursa: arenaev.com

Productia lui Polestar 3, care este sustinuta de evolutia doar electrica a arhitecturii platformei scalabile Volvo, SPA2, va fi realizata la doua dintre fabricile mama. Productia SUV-ului va creste treptat la fabrica Volvo din Chengdu, China, incepand cu jumatatea anului 2023. Livrarile acestor modele sunt de asteptat sa inceapa in ultimul trimestru al anului viitor.

Productia americana a lui Polestar 3 la fabrica Volvo din Ridgeville, Carolina de Sud, este de asteptat sa inceapa la jumatatea anului 2024, livrarile urmand sa inceapa aproximativ in acelasi timp. Prin construirea in SUA, Polestar va evita tarifele cu care se confrunta modelele sale construite in China atunci cand intra in tara.