Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Profitul Porsche creste cu 41% multumita vanzarilor de 911

Profitul Porsche a crescut cu 41% in primele noua luni, ajutat de vanzarile 911 si de efectele cursului de schimb.



Sursa: porsche.com


Profitul operational al Porsche a crescut cu 41%, pana la 5,05 miliarde de euro in primele noua luni fata de aceeasi perioada a anului trecut, partial din cauza efectelor cursului de schimb si a vanzarilor favorabile ale modelului sau emblematic 911, a declarat producatorul de masini.


Livrarile Porsche in primele trei trimestre au crescut cu 2% la 221.512 masini, vanzarile motorului cu ardere 911, cel mai profitabil model al sau, crescand cu 9%.


„In acest mediu de piata volatil si dificil, ne demonstram capacitatea de a opera profitabil, in special printr-o disciplina a costurilor si un mix atractiv de produse”, a declarat directorul financiar Lutz Meschke intr-un comunicat.


Producatorii de automobile s-au pregatit pentru cresterea inflatiei si cresterea costurilor inputurilor pentru a influenta vanzarile, dar cererea a fost relativ rezistenta pana acum, in special pentru vehiculele premium.


Mercedes-Benz a anuntat saptamana aceasta ca se asteapta ca livrari puternice de modele de ultima generatie sa-l protejeze de o inrautatire a economiei globale.


Totusi, Volkswagen Group a ratat asteptarile de profit vineri, dupa ce s-a confruntat cu problemele lantului de aprovizionare, iar Ford si-a redus in aceasta saptamana previziunile de profit din cauza penuriei si a platilor mai mari catre furnizori.


Porsche a scazut cu pana la 3,8% in Frankfurt. Compania si-a lansat IPO la sfarsitul lunii trecute pe cea mai mare lista din Europa din ultimii zece ani.


Sursa: heycar.co.uk


„Avand in vedere putinul free float, orice miscare negativa a pietei va fi o problema pentru Porsche”, a declarat Michael Dean, analist la Bloomberg Intelligence.


Porsche a devenit cel mai valoros producator auto din Europa la inceputul acestei luni, cand capitalizarea sa de piata a depasit-o pe cea a VW la o saptamana dupa oferta publica initiala de la Frankfurt.


Compania este cu mult inaintea colegilor, inclusiv Ferrari si Aston Martin, cand vine vorba de electrificarea gamei sale.


Taycan EV a depasit 911 anul trecut, iar Porsche se pregateste sa introduca o versiune complet electrica a modelului sau Macan, primele livrari fiind asteptate in 2024


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA