Navigand catre era vehiculelor electrice pe fondul lansarii unei noi linii de crossover mari, Mazda intentioneaza sa dezvaluie in sfarsit un plan intermediar actualizat in noiembrie, pentru a-si ajusta strategia de vehicul electric si a dezvaluit un nou „scop de marca” care stabileste o strategie pana in 2030.

Sursa: caranddriver.com

Producatorul auto din Hiroshima a sperat initial sa anunte revizuirea in primavara anului trecut. Dar miscarea a fost anulata de noua incertitudine aruncata pe piata de razboiul din Ucraina, de continuarea blocajelor pandemice in China si de tulburarile continue in lantul global de aprovizionare.

Mazda anunta venituri din al doilea trimestru fiscal pe 10 noiembrie, iar planul de afaceri actualizat este de asteptat sa fie anuntat ulterior pana la sfarsitul lunii.

Noua directie vine in momentul in care Mazda pregateste lansarea unui numar mare de noi crossover-uri, CX-70 si CX-90 in Statele Unite si CX-60 si CX-80 pentru Europa, Japonia si alte piete.

Producatorul auto japonez recupereaza rapid productia pierduta de la inceputul anului si inclina productia catre crossover-uri cu marja mai mare, destinate pietei cheie din SUA.

Cu planul de afaceri actualizat, Mazda este probabil sa-si intareasca asteptarile legat de vehicule electrice, dar nu cu mult. Tinta actuala a Mazda prevede ca aceasta sa obtina 25% din vanzarile globale din vehiculele electrice cu baterii in 2030. Aceasta perspectiva presupune ca soldul portofoliului sa foloseasca o alta forma de electrificare.

De asemenea, este disponibil si un nou „scop al marcii” pentru a intari motto-ul actual „distractiv de condus”.

Noul principiu al marcii, care nu a fost inca facut public, se va concentra pe hotararea Mazda de a pune oamenii in „centrul a tot ceea ce facem”. Un director a numit-o „radical umanist”.

Sursa: caranddriver.com

Mazda spune ca este inca pe cale sa revigoreze renumitul sau motor rotativ in anul fiscal curent, care se incheie pe 31 martie 2023. Este de asteptat sa intre in productie la inceputul anului viitor si sa fie pus in vanzare mai intai in Europa inainte de data tinta care se apropie rapid.

Rotativul va debuta intr-o versiune hybrid plug-in a lui MX-30.

Motorul nu va invarti rotile in mod direct. Acesta va actiona ca un generator pentru a reincarca bateria. Bateria va alimenta un motor electric care conduce MX-30 la fel ca un vehicul complet electric.

Revenirea rotativei, odata conceputa ca fiind lansata impreuna cu aniversarea a 100 de ani a companiei Mazda in 2020, a durat mai mult, deoarece inginerii au abordat probleme de reglementare si au lucrat pentru a oferi rotativului cateva caracteristici remarcabile, chiar daca functioneaza ca un generator. .