Furnizorul de scaune si electronice Lear a raportat o performanta financiara imbunatatita in trimestrul al treilea, alimentata de conditiile de piata mai bune.

Sursa: autonews.com

Venitul net al lui Lear a crescut cu 440% fata de un an in urma, la 92 de milioane de dolari in al treilea trimestru, in timp ce vanzarile au crescut cu 23%, in principal datorita cresterii volumelor de productie.

Castigurile operationale de baza au crescut cu 140%, pana la 235 de milioane de dolari pentru trimestrul respectiv, potrivit prezentarii de marti a veniturilor furnizorului auto.

Toate acestea au fost ajutate de productia globala de masini, care a crescut cu 29% de la an la an la 20,8 milioane de unitati, in timp ce productia din SUA a crescut cu 24% la 3,7 milioane de unitati.

„Rentabilitatea noastra financiara in scaune conduce industria”, a spus CEO-ul Ray Scott. „Electrificarea si alte continuturi adaugate in vehicul vor conduce la cresterea sistemelor electronice. Pe masura ce trecem prin conditiile dificile din industrie, luam masuri proactiv pentru a pozitiona Lear pentru succesul viitor”.

In timp ce productia s-a stabilizat in comparatie cu un an in urma, baza de aprovizionare se lupta inca cu opriri surpriza si inflatie, a spus CFO Jason Cardew.

„Desi am observat o imbunatatire modesta a stabilitatii productiei clientilor in al treilea trimestru, conditiile din industrie raman provocatoare, inclusiv continuarea anunturilor cu termen scurt de intrerupere din partea clientilor din toate regiunile”, a spus el.

Sursa: lear.com

Negocierile de recuperare a costurilor cu producatorii de automobile sunt in desfasurare si au fost constructive in majoritatea cazurilor, a declarat Scott. Majoritatea clientilor au decis sa implementeze solutii pe termen lung pentru cresterea costurilor marfurilor.

Furnizorul face progrese in extinderea afacerii sale E-Systems, care a castigat un contract de furnizare a General Motors cu unitati de deconectare a bateriei pana in 2030.

Lear a anuntat ca a obtinut 400 de milioane de dolari din afaceri de vehicule electrice in acest an si are o „cale clara” catre 1,3 miliarde de dolari venituri anuale din vehicule electrice pana in 2025.

„Continuam sa ne concentram eforturile pe eficienta operationala, dezvoltarea de solutii inovatoare pentru clientii nostri si cresterea veniturilor si a fluxului de numerar”, a spus Scott intr-un comunicat de presa.

Lear ocupa locul 10 pe lista Automotive News a primilor 100 de furnizori globali, cu vanzari la nivel mondial catre producatorii de automobile de 19,3 miliarde de dolari in 2021. Europa a reprezentat 35% din acest total.