Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Producatorii de automobile critica noile reguli de poluare Euro 7 ale UE

Reglementarile vor guverna motoarele Euro 7, propulsand valul final de masini pe benzina si diesel care vor ajunge pe piata inainte ca acestea sa fie interzise efectiv de noile reguli privind emisiile in 2035.



Sursa: greenmatters.com


Uniunea Europeana a propus joi, reguli mai stricte privind emisiile pentru ultima generatie de motoare cu ardere, o miscare care vizeaza reducerea poluarii cu particule in orasele continentului.


Blocul a spus ca noile reguli pentru asa-numita generatie de motoare Euro 7 ar reduce si mai mult cu aproximativ un sfert cantitatea de oxizi de azot pe care o pot emite motoarele diesel. Oxizii de azot pot deteriora tractul respirator uman, agravand conditii precum infectiile pulmonare si astmul si pot provoca boli pulmonare cronice.


„Transportul rutier este cea mai mare sursa de poluare a aerului in orase”, a spus UE intr-un comunicat, adaugand ca noile reglementari vor duce la o treime mai putine emisii de protoxid de azot pana in 2035 decat permit regulile actuale. „Noile standarde Euro 7 vor asigura vehicule mai curate pe drumurile noastre si vor imbunatati calitatea aerului, protejand sanatatea cetatenilor nostri si a mediului.”


Adoptarea regulilor, care necesita aprobarea statelor membre si a Parlamentului European, a fost amanata de mai multe ori pe fondul unor dispute cu privire la continutul acestora. Directori din industria auto, inclusiv Carlos Tavares, directorul executiv al Stellantis, au sustinut ca ultimii pasi reprezinta sarcini inutile pentru industria auto si vor incetini trecerea sectorului catre electrificare.


Regulile propuse stabilesc, de asemenea, limite pentru emisiile de particule de la frane si anvelope, care se vor aplica si vehiculelor electrice. Studiile au aratat ca uzura franei este una dintre cele mai mari surse de emisii din traficul rutier non-esapament in zonele urbane.


Propunerea a atras o reactie in mare masura negativa din partea grupurilor de lobby si a producatorilor de automobile.


Ford Motor, care s-a impartit in doua divizii interne, Ford Blue pentru masinile traditionale cu motor cu combustie si Ford-e pentru vehiculele electrice, a declarat ca regulamentul propus „are potentialul de a submina marele progres pe care l-a facut Europa in trecerea la mobilitatea electrica. ” „Nu ar trebui sa deturnam resursele catre tehnologia de ieri si sa investim in schimb in zero emisii”, a spus Ford intr-un comunicat. „Obiectivul nostru la Ford este clar: zero emisii pana in 2030 pentru toate vehiculele de pasageri si pentru toate vehiculele Ford pana in 2035.”


Grupul de lobby al producatorilor auto, ACEA, a declarat pentru Euro 7 ca beneficiul pentru mediu al propunerii este „foarte limitat” in comparatie cu costul crescut pentru vehicule.


Acesta a numit datele propuse de implementare din iulie 2025 pentru masini si iulie 2027 pentru camioanele grele „nerealiste, avand in vedere numarul mare de modele si variante de vehicule care trebuie dezvoltate, proiectate, testate si aprobate de tip inainte de atunci”.


Sursa: climate.selectra.com


Sustinatorii regulilor sustin ca unele vehicule care vor fi puse in vanzare intre 2025 si 2035 vor fi vandute pe piata second-hand si vor circula pe sosele timp de decenii. Aceasta inseamna ca reguli mai stricte privind poluarea cu particule ar putea ajunge sa salveze mii de vieti, spun ei.


Regulile, care fac parte din Acordul ecologic european care vizeaza sa puna economia continentului pe o baza durabila, vor dezvolta standarde de emisii mai stricte pentru toate masinile, furgonetele, camioanele si autobuzele pe benzina si diesel.


Blocul european a ajuns la un acord de referinta luna trecuta pentru a interzice efectiv masinile noi cu motor cu ardere din 2035, fortand companiile sa-si revizuiasca gama.


Scrie un raspuns
  • RTZ Imobiliare

    2022-11-15 11:37:36

    Restricțiile privind normele de poluare vor deveni atât de dure încât nu vor mai putea produce mașini cu combustie internă care să le respecte. Factorii de decizie doresc interzicerea acestora. Mașinile electrice nu sunt o soluție pentru adopția în masă din mai multe motive, în primul rând nu se pot prodece atât de multe baterii și al doilea rând chiar dacă toată lumea ar avea mașină electrică, rețeaua electrică nu ar face față.

  • RTZ Imobiliare

    2022-11-15 11:37:36

    Restricțiile privind normele de poluare vor deveni atât de dure încât nu vor mai putea produce mașini cu combustie internă care să le respecte. Factorii de decizie doresc interzicerea acestora. Mașinile electrice nu sunt o soluție pentru adopția în masă din mai multe motive, în primul rând nu se pot prodece atât de multe baterii și al doilea rând chiar dacă toată lumea ar avea mașină electrică, rețeaua electrică nu ar face față.


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA