Initiativele de sustenabilitate ale producatorilor de automobile din UE au incetinit, pe masura ce industria auto se lupta cu provocari, de la pandemie la probleme in cursul de aprovizionare, cum ar fi deficitul de cipuri, potrivit unui raport recent.

Sursa: bbc.com

Investitiile in initiative de sustenabilitate in acest an la nivel UE au scazut la 0,85% din veniturile medii totale, de la 1,22% in 2019.

Studiul Institutului de Cercetare Capgemini a concluzionat ca nivelul general de maturitate al initiativelor de sustenabilitate nu este suficient de ridicat pentru a indeplini obiectivul de emisii nete zero pana in 2050, conform Acordului de la Paris.

Investitiile in initiative de sustenabilitate in acest an au scazut la 0,85% din veniturile medii totale de la 1,22% in 2019. Se estimeaza ca tendinta va continua pana in 2026, furnizorii depasind producatorii de automobile in ceea ce priveste investitiile in sustenabilitate in timpul acestei perioadei.

Industria si-a redus amprenta de carbon cu doar 5% din 2018 si este pe cale sa reduca in continuare emisiile de gaze cu efect de sera (GES) cu inca 19% pana in 2030, fiind cu mult sub obiectivul de zero emisii nete.

Desi s-au imbunatatit initiativele privind lantul de aprovizionare durabil si aprovizionarea responsabila cu mediul in metale, mai putin de 10% dintre participantii din industrie ar putea pretinde progrese in ambele strategii de durabilitate si se pot lauda cu niveluri ridicate de implementare pentru initiative de top.

Micul grup de companii care au implementat mai puternic initiativa de reducere a GES culeg beneficiile sub forma unei cresteri a marcii si a eficientei operationale obtinute prin cresterea transparentei de-a lungul lantului valoric.

Ritmul lent de implementare a politicii se datoreaza mai multor factori, de la integrarea proasta a indicatorilor cheie de performanta pana la provocarile in colectarea si analiza datelor de durabilitate.

Sursa: forbes.com

Doar 14% dintre companiile chestionate au spus ca au folosit tehnologii si instrumente pentru a-si promova initiativele de sustenabilitate.

„In timp ce sustenabilitatea este considerata o prioritate de top, industria in ansamblu ramane in urma. Organizatiile din domeniul auto trebuie sa se gandeasca practic la abordarea lor de sustenabilitate daca doresc sa atinga obiectivele stabilite in Acordul de la Paris 2050”, a declarat seful global al industriei auto Capgemini, Alexandre Audoin, intr-un comunicat.

Raportul recomanda urmarirea rapida a trecerii la vehiculele electrice de la masinile cu combustie, impreuna cu dezvoltarea mai solida a practicilor cuprinzatoare de sustenabilitate si a principiilor de proiectare.

Descoperirea Institutului de Cercetare Capgemini vine in urma a 1.080 de sondaje efectuate de directori seniori din organizatii mari, inclusiv producatori de automobile cu venituri anuale de peste 1 miliard de dolari, furnizori si producatori de vehicule electrice din noua tari.