Producatorii germani de automobile Mercedes si VW au anuntat obiective indraznete legate de electrificare, dar nu le-au indeplinit inca, spun analistii.

Sursa: electrek.co

VW intentioneaza sa amane proiectul sau cheie de vehicule electrice-cheie Trinity, cu cel putin doi ani dupa ce se pare ca software-ul esueaza, punand sub semnul intrebarii lansarea sa ambitioasa de 52 de miliarde de euro, prezentata ca fiind cea mai mare din industrie. De asemenea, Mercedes a redus preturile pentru vehiculul sau emblematic EQS ​​EV din China cu aproximativ 33.000 de dolari, dupa ce a evaluat gresit piata.

Evolutiile sunt un steag rosu pentru industria care investeste fonduri fara precedent in tranzitie cu termene ambitioase. In timp ce producatorii de automobile din intreaga lume se confrunta cu schimbarea de la motoarele cu ardere, miza este cea mai mare pentru producatorii germani obisnuiti sa comande un premium bazat pe tehnologie de ultima ora si echipamente de lux.

„Producatorii de automobile germani au anuntat tinte indraznete de electrificare si sustin ca conduc tranzitia, dar inca nu realizeaza”, a declarat Michael Dean de la Bloomberg Intelligence.

Dupa ani de incercari esuate de a inlocui Tesla si cu parvenitii chinezi care isi pregatesc propriile miscari, producatorii de masini germani au schimbat vitezele pentru a castiga cursa cu vehicule electrice, renuntand la schimbarea treptata a masinilor lor cu motor cu combustie, care au dominat timp de decenii.

BMW, Mercedes si VW investesc peste 100 de miliarde de euro in extinderea unei infrastructuri complet noi de platforme, fabrici de baterii si software pentru a oferi o noua generatie de vehicule electrice. Speranta este ca acestea vor duce la autonomie, precum si la oferte digitale care exploateaza noi surse de venituri si exclud rivalii tehnologici.

Ultimele evolutii arata modul in care Grupul VW reevalueaza strategiile stabilite de fostul CEO Herbert Diess, care a fost inlocuit in septembrie cu directorul Porsche Oliver Blume, dupa o serie de esecuri.

Sursa: autoevolution.com

Pentru Mercedes, luptele cu modelul sau EV de ultima generatie din China este o dezvoltare delicata, deoarece intentioneaza sa treaca numai pe sistemul electric, acolo unde este posibil, pana in 2030, in timp ce isi va muta portofoliul la nivel superior.

La VW, consecintele ar putea fi, de asemenea, de mare anvergura. In cazul in care se confirma intarzierea proiectului masinii cu baterii Trinity dincolo de 2026, producatorul de automobile ar putea, de asemenea, sa anuleze planurile pentru o fabrica de 2 miliarde de euro in Germania. Ar insemna, de asemenea, ca marca VW pierde sansa de a reduce decalajul tehnologic cu Tesla, in special in ceea ce priveste functiile de conducere automata.