Producatorul auto Toyota reduce din nou productia pe fondul intreruperii lantului de aprovizionare.

Sursa: toyota.ro

Toyota reduce productia globala in decembrie, dupa ce si-a redus perspectivele de productie pentru anul fiscal cu jumatate de milion de vehicule din cauza schimbarilor din lantul de aprovizionare.

Producatorul auto se asteapta sa construiasca 700.000 de vehicule in intreaga lume luna viitoare, inclusiv 250.000 in Japonia si 500.000 in strainatate, dupa cum a anuntat, marti.

Rata ritmului de lucru care a fost in tendinte, pana acum, incepe sa scada in ultima vreme. In ultimele luni, chiar daca Toyota a redus asteptarile fata de planurile initiale, productia se dorea a fi de aproximativ 800.000 de unitati.

Suspendarile productiei vor afecta patru linii din trei fabrici doar din Japonia. Produsele intrerupte includ crossover-ul RAV4 si SUV-ul 4Runner, precum si o serie de modele Lexus, cum ar fi vehiculele utilitare Lexus GX, NX, UX si RX si berlina ES.

Toyota a dat vina pe downgrade pe „riscurile viitoare, cum ar fi deficitul de semiconductori”.

Producatorul auto a declarat luna trecuta ca isi va reduce prognoza de productie pentru intregul an fiscal, dupa ce s-a agatat cu incapatanare de el timp de luni de zile. Totusi, nu a oferit o tinta revizuita la momentul respectiv.

La inceputul acestei luni, a avertizat ca productia va scadea cu 500.000 de unitati fata de planul sau initial. Acum prevede 9,2 milioane de vehicule in anul fiscal curent care se incheie la 31 martie 2023, in loc de 9,7 milioane.

Sursa: caranddriver.com

Toyota si-a redus planul de productie, deoarece profitul operational a scazut cu 25% in trimestrul iulie-septembrie.

Cu toate acestea, tinta de productie revizuita in scadere a Toyota inca reprezinta un maxim istoric si un salt mare de la recordul sau de 9,08 milioane de vehicule in anul fiscal pana la 31 martie 2017.

Tinta producatorului numara productia numai pentru marcile Toyota si Lexus, nu acopera cifrele consolidate pentru minicar-ul Daihatsu sau filialele de productie de camioane Hino.