Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Incepe productia Lightyear – prima masina solara din lume

Startup-ul olandez Lightyear a inceput sa produca primul vehicul electric de serie din lume care genereaza energie direct din lumina soarelui.



Sursa: ev-database.org


Primul sau model, Lightyear 0, vine cu un pret de 250.000 de euro (259.000 USD) si a strans deja in jur de 150 de precomenzi.


Lightyear intentioneaza sa produca aproximativ o mie de masini la o unitate Valmet din Finlanda, incepand cu productia unei masini pe saptamana.


Pana in a doua jumatate a anului viitor, productia ar trebui sa creasca la cinci masini pe saptamana, a declarat CEO-ul si co-fondatorul Lex Hoefsloot pentru Bloomberg, intr-un interviu.


Masina, care are panouri solare curbate pe capota si pe acoperis, poate conduce doua luni fara incarcare in Amsterdam in timpul verii si pana la sapte luni in Portugalia, potrivit Hoefsloot. Puterea derivata de la soare va adauga pana la 70 km (43 mile) de autonomie in fiecare zi.


Masinile alimentate de soare s-au luptat sa treaca dincolo de stadiul de prototip din cauza suprafetei mari pe care panourile solare o necesita.


Startup-ul german Sono Group intentioneaza sa ofere prima sa masina solara, hatchback-ul Sion, pentru 26.000 de dolari, dar nu a anuntat inca  cand va incepe productia.


Sursa: lightyear.one


Strangerea de fonduri in primele zile pentru Lightyear a fost o provocare, deoarece investitorii au fost reticenti in a-si pune banii intr-un nou concept, dupa cum a declarat Hoefsloot. „In acest moment, suntem intr-un stadiu mult mai matur”, a spus el, adaugand ca majoritatea investitiilor au venit din Tarile de Jos.


Lightyear a fost asigurat cu 81 de milioane de euro de la un grup de investitori condus de olandezi in septembrie.


Compania, fondata in Olanda in 2016, a dezvoltat si Lightyear 2, al doilea model de volum mare, cu un pret de pornire de aproximativ 30.000 de euro.


Lightyear 2 este de asteptat sa intre in productie pana in 2025 si are rezerve de la companiile de leasing si car-sharing LeasePlan si MyWheels, potrivit declaratiilor companiei.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA