Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Audi pierde proiectul cheie din noua strategie software a Grupului VW

Marca Audi a Grupului Volkswagen va pierde un proiect cheie de vehicule autonome in cadrul unei noi strategii software care urmareste sa faca software-ul proprietar al grupului competitiv si pregatit pentru piata pana la sfarsitul deceniului.



Sursa: electrive.com


Proiectul Artemis de la Audi, care si-a propus sa dezvolte o masina electrica complet autonoma de Nivel 4 pana in 2024, a inregistrat progrese reduse pe fondul intarzierilor in crearea unui nou software avansat la unitatea Cariad a Grupului VW.


Unitatea de vehicule comerciale a Grupului VW va fi prima dintre marcile grupului care va lansa vehicule autonome, folosind software-ul de conducere autonoma dezvoltat de Cariad. Unitatea testeaza o flota de minivan electrice cu auto-conducere ID Buzz in Israel, ca parte a parteneriatului sau cu Mobileye, potrivit surselor Automobilwoche.


Audi va urmari in continuare sa lanseze masini autonome in a doua jumatate a deceniului, dar nu exista un interval de timp fix.


Conform noii foi de parcurs, platformele software 1.1 si 1.2 ale Grupului VW vor continua sa fie dezvoltate iar platforma 1.2 va fi  redenumita „Software Premium” si pregatita pentru utilizare de catre Audi si Porsche pana la sfarsitul deceniului, a informat cotidianul german Handelsblatt . Brandurile de pe piata de masa ale grupului vor folosi platforma software 1.1.


O noua arhitectura de vehicule, dezvoltata de Porsche, numita SSP61, va fi lansata in 2026 pentru marcile premium ale Grupului VW. Acesta va sta la baza unui Porsche Panamera electric si a noilor flagship-uri electrice ale Audi, dezvoltate sub Artemis, cu numele de cod Landjet si Landyacht.


Porsche va folosi, de asemenea, platforma SSP61 pentru un SUV complet electric, de varf, pozitionat deasupra lui Cayenne si Macan. SSP61 va fi o versiune mai sportiva a SSP (Scalable Systems Platform) anuntata de Grupul VW anul trecut.


Sursa: themotormuse.com


Noile vehicule vor folosi platforma software 1.2, fara functii de conducere autonoma hands-off, au spus surse ale companiei. Un sistem software 2.0 mai avansat va putea fi adaugat mai tarziu, dar nu inainte de 2028. Masina electrica emblematica a marcii VW Trinity va primi si software 2.0.


Consiliul de supraveghere al Grupului VW a cerut in luna mai managementului sa prezinte o foaie de parcurs pentru Cariad, dupa mai multi ani de intarzieri ale noilor iteratii software planificate si cheltuieli excesive.


Cariad este o parte esentiala a planurilor Grupului VW de a ajunge din urma  Tesla in urmatorii ani, dar filiala s-a confruntat cu dificultati, provocand intarzierea proiectelor importante si intarzieri pentru modelele cheie Porsche si Audi.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA