Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Mercedes va obtine aluminiu cu emisii scazute de carbon de la Norsk Hydro

Norsk Hydro va furniza Mercedes-Benz cu aluminiu cu emisii scazute de carbon deoarece producatorul auto intentioneaza sa-si decarbonizeze lantul de aprovizionare.



Sursa: aluminiuminsider.com


Mercedes, care foloseste deja componente furnizate de Hydro, isi propune sa atinga nivelul zero de carbon aluminiu pana la sfarsitul anului 2030, tintind sa-si reduca la jumatate emisiile de CO2 pana in acelasi an si sa devina neutru din punct de vedere al CO2 pana in 2039.


Producatorii de masini electrice cauta sa foloseasca mai mult aluminiu pentru a le face mai usoare, pentru a creste kilometrajul, iar bateriile in sine contin metalul usor.


„Acesta este un semnal important pentru a accelera schimbarea in industria aluminiului si pentru a creste disponibilitatea aluminiului cu continut scazut de carbon”, a declarat Markus Schafer, directorul de tehnologie al Mercedes.


O masina Mercedes complet electrica, inclusiv bateria, poate contine mai mult de 700 kg de aluminiu, dupa spusele producatorului auto. Cele doua companii vor colabora, de asemenea, la cercetari suplimentare privind modul in care aluminiul cu emisii scazute de carbon si reciclat poate fi utilizat in vehicule.


Produsul Norsk Hydro cu emisii scazute de carbon, Reduxa 3.0, va avea o amprenta de carbon de sub 3 kg de dioxid de carbon per kg de aluminiu produs, cu 1 kg mai putin decat standardul actual Hydro cu emisii scazute de carbon pentru metalul primar.


Media globala in 2021 a fost de 16,7 kg de CO2 per 1 kg de aluminiu.


Sursa: auto.economictimes.indiatimes.com


„Anul trecut am spus ca vom produce Reduxa 3.0 inainte de 2025 insa acum putem spune ca il vom face incepand deja cu anul 2023 si nu numai ca il vom produce, ci si il vom vinde unuia dintre cei mai pretentiosi clienti”, a declarat pentru Reuters Eivind Kallevik, seful afacerii Hydro.


Procesul implica folosirea deseurilor provenite de pe piata la una dintre fabricile principale din Norvegia si reciclate pentru a fi utilizate in masinile Mercedes.


„Este intradevar necesara intelegerea tipului de deseuri pe care il putem folosi, deoarece materialul trebuie sa respecte standardele metalice primare”, a spus Kallevik.


El a refuzat sa spuna cat de mult se astepta ca Hydro sa vanda pentru Mercedes ca urmare a tranzactiei, dar a spus ca volumele sunt „insemnate”.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA