Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Fabrica germana Tesla are un ritm mai lent decat spera Elon Musk

Fabrica Tesla din afara Berlinului produce masini Model Y intr-un ritm mult mai lent decat si-a imaginat Elon Musk in urma cu un an.



Sursa: tesla.com


Productia modelului Y la uzina germana a Tesla este cu mult mai mica fata de cele 5.000 pana la 10.000 de vehicule pe saptamana pe care producatorul auto le viza pana la sfarsitul acestui an.


Fabrica din Gruenheide, Germania, a construit 3.000 de SUV-uri Model Y, potrivit unui tweet de pe contul de Twitter verificat al Tesla, saptamana trecuta.


Este mult mai putin fata de cele 5.000 pana la 10.000 de vehicule pe saptamana pe care Musk a spus in urma cu 14 luni ca producatorul de masini le viza pana la finalul acestui an Tesla a deschis fabrica in martie, dupa luni de esecuri birocratice. La cateva saptamani dupa ce a inceput productia, Musk s-a referit la fabricile companiei din Germania si Texas drept „cuptoare de bani gigantice” care pierdeau miliarde de dolari.


In timp ce Tesla a crescut constant productia in Gruenheide si a produs 2.000 de vehicule acolo in ultima saptamana din septembrie, eforturile de a produce si baterii si de a extinde fabrica pentru o capacitate logistica suplimentara au fost ingreunate de birocratie.


Sursa: tesla.com


In timpul unui eveniment organizat anul trecut, Musk a avertizat ca atingerea productiei de volum la Gruenheide ar fi „incredibil de dificila”, adaugand ca va fi nevoie de „o multime de oameni talentati si muncitori pentru a ajunge acolo”.


Tesla se pregateste sa implementeze trei schimburi la Grueheide pentru un program de productie non-stop, a informat saptamana trecuta Maerkische Onlinezeitung din Germania. Peste 7.500 de oameni lucreaza in prezent la fabrica, a spus MOZ.


Saptamana trecuta, actiunile Tesla s-au inchis la cel mai mic nivel din ultimii doi ani, ceea ce l-a afectat pe Musk in ceea ce priveste pozitionarea in fruntea indicelui miliardarilor Bloomberg. In timp ce CEO-ul a fost distras de rularea Twitter, producatorul de masini a redus preturile si productia in China si a oferit stimulente clientilor sa preia livrarea vehiculelor in SUA.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA