Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Mercedes planifica o retea globala de incarcare a vehiculelor electrice

Mercedes a dezvaluit noile sale planuri la CES,  de a dezvolta o retea globala de 10.000 de incarcatoare de mare viteza alimentate cu energie verde.



Sursa: electrek.co


Mercedes spune ca va cheltui miliarde pentru a-si dezvolta propria retea de incarcare a vehiculelor electrice pe care si alte marci o vor putea folosi. Lansarea va incepe anul acesta in SUA si Canada si se va extinde in Europa, China si alte piete majore pana in 2030.


Spre deosebire de reteaua proprie a Tesla de peste 40.000 de Superchargere la nivel global, incarcatoarele marca Mercedes vor fi deschise si altor vehicule ale altor producatori auto, inca de la inceput.


CEO-ul Mercedes, Ola Kallenius, a descris planurile retelei de incarcare drept un „diferentiator” pentru brand, care incearca sa devina complet electric pana in 2030 pe pietele pregatite. „Este vorba despre adoptie”, a spus Kallenius. „Vrem sa oferim clientilor Mercedes din intreaga lume inca un motiv pentru a ni se alatura in calatoria catre electrificare.”


Investitia totala in reteaua de incarcare va fi de 1 miliard de euro, dupa spusele lui Kallenius. In America de Nord, Mercedes va colabora cu operatorul de energie regenerabila si de stocare a bateriilor MN8 Energy pentru a dezvolta site-urile si cu furnizorul de echipamente ChargePoint pentru a furniza incarcatoarele.


Mercedes si MN8 Energy vor investi aproximativ 1 miliard de dolari in reteaua nord-americana in urmatorii sase pana la sapte ani. „Credem ca acesta este un activ bancar”, a spus Kallenius. „Acesta este un lucru care se va putea monetiza cand va iesi din faza de investitii.”


Sursa: mbusa.com


Infrastructura de incarcare ramane o provocare cruciala pentru adoptarea vehiculelor electrice. Producatorii de automobile s-au bazat pana acum pe o colectie de retele publice de incarcare terta parte, dar nu au controlat fiabilitatea si experienta de incarcare.


„Clientii nostri merita o experienta de incarcare convingatoare, care face ca detinerea de vehicule electrice si calatoriile pe distante lungi sa fie fara efort”, a spus el.


Pana in 2027, Mercedes a declarat ca va avea peste 400 de site-uri si 2.500 de incarcatoare in America de Nord. Reteaua va oferi incarcare de pana la 350 de kilowati si va fi modernizata pe masura ce tehnologia avanseaza. In timp ce reteaua va fi publica, clientii Mercedes vor primi preturi speciale si acces preferential printr-un sistem de rezervare. Alte beneficii includ o functie Plug & Charge, care nu va cere clientilor Mercedes sa detina un card de credit sau sa foloseasca o aplicatie mobila pentru a incepe incarcarea.


La fel ca Tesla Superchargers, incarcatoarele Mercedes vor comunica direct cu vehiculul prin cablul de incarcare. Clientii non-Mercedes vor putea accesa incarcatoarele folosind o varietate de functii de plata.


Statiile vor fi amplasate acolo unde clientii Mercedes fac cumparaturi, cum ar fi dezvoltari de retail de lux si dealeri din centrele mari.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA