Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Toyota prevede o revenire a productiei de vehicule in 2023

Toyota se asteapta la o productie de pana la 10,6 milioane de vehicule in acest an, iesind in sfarsit din criza de productie si atingand nivelurile de productie pre-pandemie.



Sursa: profit.ro


Toyota se asteapta ca productia de vehicule sa depaseasca nivelurile dinainte de pandemie, prognozand o productie de pana la 10,6 milioane de vehicule in 2023, avertizand in acelasi timp ca livrarile finale ar putea fi cu 10% mai mici daca nu va putea achizitiona suficiente piese, in special semiconductori.


Tinta recent emisa ar fi un salt semnificativ fata de cele 9,2 milioane de vehicule planificate pe care producatorul auto le prognozeaza pentru anul nou fiscal, pana in martie. Toyota a produs 9,05 milioane de vehicule in 2019.


In calitate de producator de automobile numarul 1 din lume, Toyota este un punct de referinta pentru restul industriei auto globale si pentru furnizorii sai.


Grupul Volkswagen a declarat saptamana trecuta ca se asteapta ca blocajele de aprovizionare sa se reduca si ca este increzator pentru 2023, invocand comenzi mai mari.


Chiar si asa, penuria de piese ca urmare a blocajelor legate de COVID a provocat industria, pe langa cresterea costurilor pentru materiale si logistica.


„In prezent, lucram la un volum de productie cu un plafon de 10,6 milioane de unitati pentru 2023”, a spus Toyota intr-un comunicat, adaugand ca exista un „interval de fluctuatie a riscului descendent de aproximativ 10%”.


In ciuda prognozei unei redresari anul trecut, compania a fost nevoita sa-si reduca perspectivele de productie pentru perioada curenta, in noiembrie, invocand o lipsa persistenta de cipuri.


Sursa: toyota.ro


„Dupa cum spune Toyota, aceasta perspectiva ia in considerare riscurile negative din cauza achizitiei de piese”, a declarat analistul Bloomberg Intelligence Tatsuo Yoshida.


„Tinta de 10,6 milioane de vehicule reflecta dorinta clara si puternica a Toyota de a atinge acest obiectiv.”


Subliniind deficitul de cipuri, Toyota le-a oferit temporar cumparatorilor de masini noi doar o cheie inteligenta in loc de doua la sfarsitul anului trecut, incercand sa rationaleze semiconductorii.


Masura s-a aplicat la 14 modele de vanzare in Japonia, inclusiv sedanuri Crown, hibrizi Prius si bZ4X complet electric.


„Situatia din acest an ramane dificil de prezis din cauza unor factori precum deficitul de semiconductori si raspandirea COVID-19”, a spus Toyota.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA