Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Unitatea Suzuki din India dezvaluie noul concept de SUV electric

Suzuki va lansa o versiune de productie a conceptului eVX in 2025, oferind o autonomie de pana la 550 km.



Sursa: autocarindia.com


Unitatea indiana a Suzuki Motor a dezvaluit conceptul SUV electric eVX la Salonul auto din India, presedintele producatorului auto afirmand ca masina de serie va fi lansata in 2025.


„Sunt incantat sa dezvalui eVX, un concept SUV al primului nostru EV strategic global. Intentionam sa-l aducem pe piata pana in 2025”, a declarat presedintele Suzuki Motor, Toshihiro Suzuki, vorbind la un eveniment de expozitie auto din New Delhi.


Vehiculul compact va fi alimentat de un acumulator de 60 de kilowati/ora, oferind o autonomie de pana la 550 km (342 mile), potrivit lui Maruti Suzuki India.


Suzuki Motor a declarat ca va cheltui peste 1,3 miliarde de dolari pentru electrificarea sa in India, inclusiv o fabrica de baterii pentru vehicule electrice incepand cu 2026, devenind una dintre cele mai mari investitii in baterii si vehicule electrice la nivel global.


Toshihiro Suzuki a mai spus ca producatorul auto intentioneaza sa invete despre tehnologiile pentru vehiculele electrice mai mici de la partenerul Toyota.


Maruti se confrunta cu o concurenta tot mai mare din partea rivalilor, pe masura ce cumparatorii trec la masini mai mari, cum ar fi SUV-urile, iar autoritatile de reglementare cer masini mai sigure si mai ecologice, crescand costurile.


Sursa: spinny.com


 


Electrificarea este, de asemenea, vazuta ca o provocare pentru producatorul auto care doreste sa stimuleze toate tehnologiile curate, inclusiv cele hybrid si etanolul si nu doar vehiculele electrice.


„Credem ca implementarea mai multor tehnologii va ajuta la atingerea obiectivului national de reducere a emisiilor si a consumului de petrol”, a declarat Hisashi Takeuchi, director general, Maruti Suzuki India.


India incurajeaza producatorii de automobile sa construiasca mai multe vehicule electrice, oferind companiilor stimulente de miliarde de dolari, cu o cota de piata de 30% pentru vehiculele electrice pana in 2030.


In prezent, vehiculele electrice reprezinta mai putin de 1% din vanzarile totale de masini in India.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA