Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Jaguar Land Rover se indreapta spre profit

Jaguar Land Rover a revenit la profit dupa ce disponibilitatea imbunatatita a semiconductorilor a sporit randamentul modelelor de ultima generatie, cum ar fi noul Range Rover.



Sursa: landrover.ro


Producatorul britanic de automobile de lux a raportat un profit inainte de impozitare de 265 de milioane de lire sterline (326 de milioane de dolari) pentru cele trei luni incheiate in decembrie, comparativ cu un deficit de 9 milioane de lire sterline, cu un an mai devreme, a declarat miercuri JLR intr-un comunicat.


Castigurile s-au datorat vanzarilor noilor modele Range Rover si Range Rover Sport, precum si efectelor valutare pozitive.


„JLR a revenit la profit pe masura ce deficitul de cipuri s-a diminuat in acest trimestru, iar productia si vanzarile au crescut”, a declarat Adrian Mardell, CEO interimar al JLR, in declaratie.


Producatorul a fost grav afectat de lipsa prelungita de semiconductori care a paralizat intreaga industrie.


La inceputul lunii ianuarie, JLR a spus ca ar putea rata tinta de a deveni eliberata de datorii nete pana anul viitor, deoarece criza lantului de aprovizionare a redus productia. Anuntul vine inaintea unui val de comenzi record de 215.000 de vehicule, a spus JLR.


JLR se confrunta, de asemenea, cu provocarea de a-si realiza strategia de vehicule electrice pe fondul revoltelor de management.


Miercuri, JLR a declarat ca uzina sa din Solihull din Marea Britanie va incepe sa produca modele Jaguar complet electrice din 2025, alaturi de modelele Range Rover, „vestind o noua era interesanta a productiei de masini electrice in Marea Britanie”.


Industria auto a natiunii a facut doar progrese limitate in tranzitia EV, cu speranta in construirea bateriilor Britishvolt, care a depus insolventa luna aceasta, fiind cea mai recenta lovitura.


Sursa: motortrend.com


JLR se asteapta sa obtina o marja Ebit pozitiva si un flux de numerar liber in al patrulea trimestru fiscal, cu vanzari cu ridicata de 80.000 de unitati sau mai mult.


CFO Tata Motors, PB Balaji, a spus ca este „prudent optimist”, deoarece exista inca o lipsa de surse de semiconductori la JLR.


In general, vanzarile ale JLR in al treilea trimestru au crescut cu 15% fata de un an anterior, la 79.591 de vehicule.


Tata Motors intentioneaza sa investeasca 2,2 miliarde de dolari in vehicule electrice timp de cinci ani, cu afacerile EV a companiei bine finantate, a declarat Balaji, cand a fost intrebat daca compania doreste sa stranga fonduri noi.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA